Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Co přinese 38. týden: Plíšková a Bouzková v Mexiku, Fruhvirtová, Veselý a Svrčina v Číně

Karolína Plíšková se představí na turnaji v Guadalajaře.
Karolína Plíšková se představí na turnaji v Guadalajaře.AFP
V příštím týdnu jsou na programu čtyři tenisové turnaje. Na "tisícovce" v mexické Guadalajaře se představí Karolína Plíšková a Marie Bouzková a jen tři hráčky figurující v TOP 10 v čele s nasazenou jedničkou Ons Jabeurovou. Další tři akce se uskuteční v Číně, Linda Fruhvirtová má hrát v Guangzhou, Jiří Veselý a Dalibor Svrčina v Zhuhai a muži budou bojovat ještě v Chengdu.

Guadalajara Open AKRON

Kategorie: WTA 1000 (Non-Mandatory)

Místo konání: Guadalajara, Mexiko

Povrch: tvrdý

Dotace: 2 788 468 dolarů

V Guadalajaře mělo původně startovat sedm členek TOP 10 pořadí. Odhlásily se však Iga Šwiateková, loňská šampionka Jessica Pegulaová, Jelena Rybakinová a vítězka nedávného US Open Cori Gauffová a zbývají jen Ons Jabeurová, která bude nasazenou jedničkou, Maria Sakkariová a Caroline Garciaová.

České barvy budou po omluvence Petry Kvitové reprezentovat pouze Karolína Plíšková a Marie Bouzková.

Divokou kartu mají Eugenie Bouchardová, vracející se Ajla Tomljanovicová a domácí Renata Zarazúaová.

Loňské finále: Pegulaová (3-USA) –⁠ Sakkariová (4-Řec.) 6:2, 6:3

Guangzhou Open

Kategorie: WTA 250

Místo konání: Guangzhou, Čína

Povrch: tvrdý

Dotace: 259 303 dolarů

Po dlouhých čtyřech letech se vrací turnaje WTA do Číny. Prvním podnikem bude Guangzhou, kde vedou herní pole jediné dvě zástupkyně z nejlepší třicítky žebříčku Magda Linetteová se Soranou Cirsteaovou.

Z Češek se v hlavní soutěži představí pouze Linda Fruhvirtová, kvůli poklesu ve světovém hodnocení se v tuto chvíli těsně nevejde mezi nasazené.

Divokou kartu obdržely domácí Zhuoxuan Bai, Yue Yuan a Xiaodi You.

Chengdu Open

Kategorie: ATP 250

Místo konání: Chengdu, Čína

Povrch: tvrdý

Dotace: 1 152 805 dolarů

Čtyři roky musel na další ročník čekat i podnik ATP v Chengdu. Pořadatelé lákají hned na několik zvučných jmen, nasazenou jedničkou bude Alexander Zverev a za ním následují Lorenzo Musetti a Grigor Dimitrov.

Turnaj proběhne bez české i slovenské účasti. Start hlavní soutěže je naplánován až na středu a turnaj vyvrcholí úterním finále.

Divoké karty zatím oznámeny nebyly, ale jednu z nich by mohl mít grandslamový finalista Kei Nišikori.

Zhuhai Championships

Kategorie: ATP 250

Místo konání: Zhuhai, Čína

Povrch: tvrdý

Dotace: 981 785 dolarů

To samé platí pro akci v dalším čínském městě Zhuhai, kde budou nejvýše nasazenými Karen Chačanov, Cameron Norrie, Jan-Lennard Struff a Sebastian Korda. Přijede také bývalá světová jednička Andy Murray a původně měl dorazit i další někdejší lídr pořadí Daniil Medveděv.

Hlavní los si díky chráněnému žebříčku zahraje Jiří Veselý a dostal se do něj po sérii odhlášek také Dalibor Svrčina. Do kvalifikace je přihlášen Dominik Palán. Turnaj proběhne bez slovenské účasti.

Start hlavní soutěže je naplánován až na středu a turnaj vyvrcholí úterním finále. Divoké karty zatím zveřejněny nejsou.