Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tsitsipas úspěšně ladí formu na olympiádu, ve Gstaadu porazil i bývalého šampiona Fogniniho

Aktualizováno
Stefanos Tsitsipas ve Gstaadu zatím neztratil ani set
Stefanos Tsitsipas ve Gstaadu zatím neztratil ani setProfimedia
Stefanos Tsitsipas (25) na antuce ve Gstaadu porazil 6:4, 6:3 Fabia Fogniniho (37) a vzájemnou bilanci s italským veteránem upravil na 5:0. V semifinále se nejvýše nasazený Řek střetne s dalším bývalým italským šampionem Matteem Berrettinim (28), s nímž dosud rovněž neprohrál.

Tsitsipas – Fognini 6:4, 6:3

Stefanos Tsitsipas letos na své nepříliš oblíbené trávě vyhrál jen dva ze čtyř zápasů a je tak rád, že je za dveřmi olympijský turnaj konaný na antuce v Paříži. Jedinou přípravu si naplánoval na menší akci ATP 250 ve Gstaadu, kde by jinak před startem US Open Series pravděpodobně nehrál.

Při premiéře ve švýcarském třítisícovém městečku v nadmořské výšce 1050 metrů si už poradil se dvěma soupeři a neztratil přitom ani set. Po srbském mladíkovi Hamadu Medjedovičovi, kterému utekl ze čtyř setbolů, uspěl i v souboji s italským veteránem a vítězem turnaje z roku 2017 Fabiem Fogninim

Sestřih zápasu

Tsitsipas porazil Fogniniho i popáté
Livesport

V prvním setu nejvýše nasazený Řek neudržel vedení 3:0, ve druhém nepotvrdil brejk na 3:1. Pokaždé ale dokázal ještě jednou získat game na returnu a po 67 minutách hry zvítězil 6:4, 6:3. Náskok ve vzájemné bilanci zvýraznil na 5:0.

"Myslím, že jsem odehrál o trochu lepší zápas než v předchozím kole. To je pro mě důležité, že jsem svou hru posunul a budu mít minimálně ještě jednu další šanci," komentoval 12. hráč světa Tsitsipas.

Statistiky zápasu Stefanos Tsitsipas – Fabio Fognini
Statistiky zápasu Stefanos Tsitsipas – Fabio FogniniLivesport

Auger-Aliassime – Berrettini 6:7, 6:7

O třetí letošní finále a opět na antuce si dvojnásobný grandslamový finalista Tsitsipas zahraje s italským vítězem turnaje z roku 2018 Matteem Berrettinim, s nímž má rovněž skvělou vzájemnou bilanci 4:0.

Osmadvacetiletý Berrettini ve čtvrtfinále porazil v zápase bez jediného brejku 7:6, 7:6 Kanaďana Félixe Augera-Aliassimea a oplatil mu porážku z loňského Cincinnati. Ve Gstaadu hraje potřetí a opět může postoupit do finále. Letos startuje včetně jednoho challengeru na osmém turnaji a útočí na čtvrté finále. 

O druhé místo v nedělním finále se utkají Jan-Lennard Struff z Německa a Quentin Halys. Sedmadvacetiletý Francouz porazil v souboji kvalifikantů 6:1, 7:5 Brazilce Gustava Heideho a postupem do semifinále vyrovnal své maximum na okruhu ATP.

Výsledky turnaje ATP 250 ve Gstaadu