Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kopřiva se do druhého kola nedostal ani ve Gstaadu, bývalý semifinalista vypadl hned s Galánem

Kopřiva vypadl ve dvou setech. (ilustrační foto)
Kopřiva vypadl ve dvou setech. (ilustrační foto)Profimedia
Vít Kopřiva (27) letos ani na šestý pokus nezvládl utkání prvního kola na nejvyšším okruhu. Bývalý semifinalista nestačil na antuce ve švýcarském Gstaadu 3:6, 2:6 na Daniela Galána (28) a dál čeká na svůj první postup do druhého kola na této úrovni od předloňského dubna. Kolumbijec zabojuje o své první čtvrtfinále na turnajích ATP po roce proti loňskému šampionovi Pedrovi Cachínovi, nebo vítězi ročníku 2018 Matteovi Berrettinimu.

Kopřiva – Galán 3:6, 2:6

Vít Kopřiva si před třemi roky právě ve Gstaadu poprvé v kariéře zahrál hlavní soutěž na nejvyšším okruhu a i díky senzačnímu skalpu Denise Shapovalova se probojoval z kvalifikace až do semifinále. Při dalších dvou startech však nepřešel přes první kolo, předloni vypadl už v kvalifikaci a letos nestačil hned na Daniela Galána.

Zatímco loni v kvalifikaci antukového Masters v Římě porazil Kolumbijce v tie-breaku rozhodujícího setu, tentokrát byl bez šance. Galán, který se letos ohromně trápí, a dokonce má negativní zápasovou bilanci, od začátku utkání dominoval, pouze jednou zaváhal na servisu a českému protivníkovi povolil jen pět gamů.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Kopřiva se v letošní sezoně už pošesté představil v hlavních soutěžích na nejvyšší tour a i tentokrát odjíždí s prázdnou. Na postup do druhého kola na této úrovni čeká od předloňského dubna. Kariérní bilanci v prvním kole na hlavním okruhu si zhoršil na 3:7.

Momentálně zaostává jen o jedno místo za svých žebříčkovým maximem, 111. pozicí, ovšem ve švýcarském vysokohorském středisku se ke kýženému debutu v elitní stovce nepřiblížil. Rodáka z Bílovce může v zatím nepříliš povedeném letošním roce těšit alespoň to, že už dvakrát prošel kvalifikací grandslamů, což se mu nikdy předtím nepovedlo.

Galán má na dosah své první čtvrtfinále na nejvyšší tour po roce. Ve druhém kole nastoupí proti úřadujícímu šampionovi Pedrovi Cachínovi, nebo vítězi ročníku 2018 Matteovi Berrettinimu.

Výsledky turnaje ATP 250 ve Gstaadu