Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vondroušová v Paříži přehrála přemožitelku Siniakové, Bouzková do osmifinále nepostoupila

Aktualizováno
Markéta Vondroušová potvrdila proti Chloé Paquetové roli favoritky.
Markéta Vondroušová potvrdila proti Chloé Paquetové roli favoritky.Profimedia
Markéta Vondroušová (24) potvrdila roli favoritky ve třetím kole na letošním French Open. Finalistka ročníku 2019 porazila 6:1, 6:3 Chloé Paquetovou (29), přemožitelku Kateřiny Siniakové, a potřetí v kariéře prošla do druhého týdne antukového grandslamu. Marie Bouzková (25) mezi nejlepší šestnáctku nepostoupila, na světovou jedničku a obhájkyni titulu Igu Šwiatekovou (23) nestačila 4:6, 2:6.

Paquetová – Vondroušová 1:6, 3:6

Markéta Vondroušová potvrdila své vlastní pravidlo na French Open, kde buď končí v úvodních dvou kolech, nebo dojde do druhého týdne. Nasazená pětka si ve třetím kole poradila s domácí divokou kartou Chloé Paquetovou. Zatímco její krajanka Kateřina Siniaková se v předchozím kole prala s Francouzkou o postup přes tři hodiny a neuspěla, Vondroušové stačila hodina a půl.

Brejk z úvodního gamu sice nepotvrdila, nicméně pak se ukázalo, proč v žebříčku figuruje o 130 míst výše. Rodačka ze Sokolova předvedla sérii osmi vyhraných gamů. O náskok brejku ve druhé sadě přišla a hra se vyrovnala, ovšem ztracený servis si hned vzala zpět a zápas po odvráceném brejkbolu dopodávala.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Vondroušová startuje na French Open posedmé v kariéře a do druhého týdne se dostala potřetí. V roce 2019 podlehla až ve finále Ashleigh Bartyové a v osmifinále ročníku 2021 byla nad její síly Paula Badosaová. Celkově má v osmifinále podniků velké čtyřky bilanci 3:3.

Na pařížské antuce ideálně potřebuje uhrát co nejlepší výsledek, protože ji v následujících měsících čeká obhajoba wimbledonského triumfu a také čtvrtfinále na US Open. Právě po odjezdu z New Yorku se české jedničce přestalo dařit, do francouzské metropole dorazila s nelichotivou letošní bilancí 11:8.

Na své třetí čtvrtfinále na grandslamových akcích za posledních 12 měsíců bude útočit proti další člence až druhé stovky světového pořadí Olze Danilovičové, kterou porazila ve třech setech v letošním ročníku týmového United Cupu.

Danilovičová ve druhém kole s Danielle Collinsovou returnovala na setrvání v zápase, a v tom následujícím s Donnou Vekičovou to musela zvládnout dokonce dvakrát. Srbská kvalifikantka zvítězila po více než třech hodinách boje 0:6, 7:5, 7:6 a poprvé prošla do osmifinále grandslamů. V neděli zabojuje o své největší čtvrtfinále a zároveň návrat do TOP 100 žebříčku.

Šwiateková – Bouzková 6:4, 6:2

Marie Bouzková dosáhla na probíhajícím French Open na svou teprve třetí vítěznou sérii v sezoně. Finalistka jedné z generálek v Bogotě využila příznivého losu a po dvousetových výhrách nad nasazenou Veronikou Kuděrmetovovou a lucky loserem Janou Fettovou vylepšila své maximum na pařížské antuce.

Ve třetím kole dle očekávání neuspěla. Pražská rodačka narazila na světovou jedničku a obhájkyni titulu Igu Šwiatekovou. Největší favoritce a trojnásobné šampionce v úvodním dějství překvapivě vzdorovala, dokonce snížila z 2:5 na 4:5. Ve druhé sadě už ale měla v posledních letech na antuce dominující Polka až na závěrečné dva gamy jasně navrch.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Bouzková odehrála svou šestou hlavní soutěž v areálu Rolanda Garrose, jejím předchozím maximem bylo druhé kolo z předloňského ročníku. Všechny další minulé starty zakončila hned na úvod. Svou bilanci ve třetím kole grandslamů si zhoršila na 2:2, do druhého týdne prošla v posledních dvou letech ve Wimbledonu.

Po porážce se Šwiatekovou má s hráčkami TOP 10 úspěšnost 10:15. Na French Open bude pokračovat ještě ve čtyřhře po boku španělské kamarádky Sary Sorribesové. Do deblové soutěže teprve vstoupí.

Šwiateková, která slaví 23. narozeniny a v předchozím kole likvidovala mečbol v souboji čtyřnásobných grandslamových vítězek s Naomi Ósakaovou, postoupila i při svém šestém startu na pařížské antuce do druhého týdne.

Aktuální lídryně žebříčku vyhrála tři z posledních čtyř ročníků antukového grandslamu a v útoku na hattrick bude pokračovat proti Anastasii Potapovové. Mladá Ruska vydřela po téměř třech hodinách boje vítězství 7:5, 6:7, 6:4 nad Xinyu Wang a poprvé v kariéře se dostala do osmifinále grandslamových podniků.

Osmifinálové obsazení horní poloviny pavouka je kompletní. Další boje o čtvrtfinále obstarají Coco Gauffová s Elisabettou Cocciarettovou a Clara Tausonová s Ons Jabeurovou.

Výsledky dvouhry žen na French Open