Sabalenková zastavila na French Open rozjetou Japonku, překvapení nepřipustila ani Rybakinová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková zastavila na French Open rozjetou Japonku, překvapení nepřipustila ani Rybakinová

Sabalenková pokračuje na French Open bez ztráty setu.
Sabalenková pokračuje na French Open bez ztráty setu.AFP
Aryna Sabalenková (26) si ve druhém kole letošního ročníku French Open poradila 6:2, 6:2 s 19 zápasů neporaženou kvalifikantkou Mojukou Učidžimaovou (22) z Japonska. Loňská semifinalistka si o teprve druhou kariérní účast ve druhém týdnu antukového majoru zahraje s kamarádkou Paulou Badosaovou. Bez ztráty setu pokračuje i její největší rivalka v dolní polovině pavouka Jelena Rybakinová (24), nasazená čtyřka nezaváhala proti Arantxe Rusové (33).

Učidžimaová – Sabalenková 2:6, 2:6

Aryna Sabalenková na lednovém Australian Open suverénně obhájila loňský triumf, ovšem pak se začala trápit a znovu se chytla až na velkých generálkách v Madridu a Římě. Ve španělské i italské metropoli došla až do finále, v obou případech podlehla světové jedničce Ize Šwiatekové.

Ve skvělé formě zatím hraje i na French Open. V úvodním kole nedala šanci Erice Andrejevové a podobnou jízdu předvedla i proti kvalifikantce Mojuce Učidžimaové, která do utkání vstupovala s vítěznou sérií čítající 19 zápasů a poprvé v kariéře prošla do druhého kola grandslamů.

Japonka dokázala vzdorovat jen do stavu 2:3. Favorizovaná Běloruska její odpor brejkem v šesté hře zlomila a ve zbytku úvodní sady už neztratila game. Pouhé dvě hry povolila soupeřce také ve druhém dějství, i když za stavu 4:2 musela likvidovat čtyři brejkboly, tři v řadě.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Sabalenková se poprvé podívala do druhého týdne French Open až při loňském startu, celkově sedmém v areálu Rolanda Garrose. Její tažení skončilo po semifinálové bitvě s Karolínou Muchovou, přestože v rozhodující sadě vedla 5:2 a měla mečbol.

Dvojnásobná a úřadující šampionka Australian Open, která na grandslamech naposledy ztroskotala dříve než ve třetím kole na US Open 2020, bude usilovat o svou teprve druhou účast ve druhém týdnu antukového majoru proti kamarádce Paule Badosaové.

Rusová – Rybakinová 3:6, 4:6

Bez ztráty setu zatím turnajem prochází i další z největších favoritek Jelena Rybakinová. Nasazená čtyřka si v úvodním kole poradila s Greet Minnenovou a pod kontrolou měla i utkání s Arantxou Rusovou, ačkoli musela řešit několik komplikací.

Favorizovaná ruská rodačka reprezentující Kazachstán zlikvidovala úvodní dva brejkboly a v osmé hře si vypracovala své první šance na brejk. Nizozemce sebrala servis čistou hrou a set bez problémů dopodávala. Ve druhé sadě čelila manku 2:4, nicméně získala čtyři gamy v řadě a po 68 minutách postoupila.

Rybakinová má letos vynikající bilanci 32:5, která zahrnuje tři triumfy na podnicích série WTA 500 včetně antukového Stuttgartu a finále na dvou tisícovkách. Úvodní grandslam se jí ale nepovedl, na Australian Open skončila již ve druhém kole po maratonské bitvě s Annou Blinkovovou.

Do třetího kola French Open se dostala už čtvrtým rokem po sobě, jejím maximem je tři roky staré čtvrtfinále. Loni právě před utkáním třetího kola kvůli nemoci odstoupila, letos v něm změří síly s Elise Mertensovou.

Výsledky dvouhry žen na French Open