Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková popáté za sebou přehrála Badosaovou, v osmifinále French Open je i Rybakinová

Aktualizováno
Sabalenková vyhrála nad nejlepší kamarádkou Badosaovou pátý souboj v řadě.
Sabalenková vyhrála nad nejlepší kamarádkou Badosaovou pátý souboj v řadě.AFP
Aryna Sabalenková (26) vyhrála pátý souboj v řadě s Paulou Badosaovou (26), svou nejlepší kamarádku porazila ve třetím kole French Open 7:5, 6:1 a podruhé v areálu Rolanda Garrose prošla do druhého týdne. Bez ztráty setu pokračuje na antukovém grandslamu také Jelena Rybakinová (24), světová čtyřka a hlavní rivalka Bělorusky v dolní polovině pavouka si poradila 6:4, 6:2 s Elise Mertensovou (28).

Badosaová – Sabalenková 5:7, 1:6

Aryna Sabalenková v úvodních dvou kolech proti Erice Andrejevové a rozjeté kvalifikantce Mojuce Učidžimaové dominovala, nicméně odpor Pauly Badosaové zlomila až parádním obratem v úvodním dějství ze stavu 3:5. Běloruska zvládla do tohoto nepříznivého skóre jen jeden ze čtyř gamů na servisu.

Od začátku deváté hry však získala obrovskou převahu, ve zbytku prvního setu prohrála jen čtyři fiftýny a po necelé hodině šla do vedení. Sérii vyhraných gamů protáhla na osm, což znamenalo luxusní náskok 4:0 ve druhé sadě. Vedení si světová dvojka pohlídala a svou nejlepší kamarádku porazila už popáté v řadě, letos potřetí.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Sabalenková absolvuje hlavní soutěž French Open posedmé v kariéře a dál než do třetího kola poprvé postoupila až v loňském roce. Její tažení skončilo v semifinále na raketě Karolíny Muchové, přestože proti české tenistce disponovala vedením 5:2 v rozhodujícím setu, a měla dokonce mečbol.

Do druhého týdne dokázala projít už na sedmém grandslamovém turnaji v řadě a na všech předchozích se probojovala minimálně do semifinálové fáze, přičemž v posledních dvou letech kralovala na lednovém Australian Open.

Její osmifinálovou soupeřkou bude Američanka Emma Navarrová, s níž v březnu prohrála ve třech setech na tisícovce v Indian Wells. 

Třiadvacetiletá Navarrová si teprve na letošním Australian Open zahrála poprvé ve 3. kole grandslamu a nyní na Roland Garros své maximum na majorech znovu vylepšila. Krajanku Madison Keysovou zdolala ve dvou tie-breacích a postoupem mezi šestnáctku nejlepších si zajistila vylepšení žebříčkového maxima (20. příčka).

Mertensová – Rybakinová 4:6, 2:6

Jelena Rybakinová vypadla na posledních dvou grandslamech v úvodních kolech, nicméně na letošním French Open zatím nezaváhala a poprvé od loňského Wimbledonu postoupila do osmifinále majorů. Ruská rodačka reprezentující Kazachstán zatím v Paříži prochází turnajem bez ztráty setu.

Komplikacím se ale nevyhnula ani proti Elise Mertensové. Belgičanku v úvodním dějství dvakrát pustila do vedení brejku, ovšem pokaždé si vzala ztracený servis ihned zpět a set zakončila suverénně. Ve druhé sadě prohrála jen tři body na vlastním podání a soupeřku dvakrát brejkla.

Bývalá wimbledonská šampionka má letos vynikající bilanci 33:5 a na kontě už tři tituly a celkem pět finálových účastí. Na French Open je ve druhém týdnu podruhé v kariéře, poslední dva starty předloni (těsná porážka s Madison Keysovou) a loni (odstoupení kvůli nemoci) zakončila ve třetím kole.

O vyrovnání svého maxima v areálu Rolanda Garrose, kterým je tři roky staré čtvrtfinále, bude usilovat proti čtyřnásobné čtvrtfinalistce Elině Svitolinové (H2H 1:2). Devětadvacetiletá Ukrajinka porazila v deštěm přerušeném duelu 7:5, 6:2 Rumunku Anu Bogdanovou.

Výsledky dvouhry žen na French Open