Livesport Daily #283: Jsem do tenisu blázen, říká dvojnásobná vítězka Roland Garros Valentová

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #283: Jsem do tenisu blázen, říká dvojnásobná vítězka Roland Garros Valentová

Livesport Daily #283: Jsem do tenisu blázen, říká dvojnásobná vítězka juniorky Roland Garros Valentová
Livesport Daily #283: Jsem do tenisu blázen, říká dvojnásobná vítězka juniorky Roland Garros ValentováLivesport
Třikrát za poslední čtyři roky juniorskou soutěž na Roland Garros ovládly Češky. Po Lindě Noskové a Lucii Havlíčkové přibylo v historických zápisech další jméno s českou vlajkou. Z Paříže letos hned dvě trofeje odvezla sedmnáctiletá Tereza Valentová. Nejprve zvládla ryze české finále singlu, pak po boku slovenské parťačky Renáty Jamrichové i deblové klání. Dnes je Tereza hostem našeho podcastu Livesport Daily.

"Já jsem na to finále proti Lauře byla dobře psychicky připravená. Představovala jsem si všechny možné scénáře toho zápasu a vizualizovala jsem si je až do snu," přibližuje v podcastu Livesport Daily Valentová, čerstvá juniorská šampionka pařížského grandslamu.

V tiebreaku druhého setu nedala své spoluhráčce z pražské Sparty žádnou šanci, Laura Samson v něm neuhrála jediný bod. A po vítězství 2:0 na sety tak mohla sympatická tenistka s úlevou a slzami v očích ulehnout na antukový dvorec. "Nepřemýšlím nad tím, co mi tenis bere, já se mu věnovat chci, miluju ten sport," dodává a doufá, že se ji na skvělé juniorské úspěchy podaří navázat i mezi dospělými. Zatím sbírá tituly na turnajích nižších kategorií a postupně se žebříčkem škrábe vzhůru.

Livesport Daily #283: Jsem do tenisu blázen, říká dvojnásobná vítězka juniorky Roland Garros Tereza Valentová.
Livesport

Ve středeční epizodě podcastu Livesport Daily jsme také probírali:

Kdo jí v tenise inspiruje?

Proč si neumí představit život bez tenisu?

Proč je důležité vedle sportu i vzdělání?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách – SpotifyApple Podcasts a Google Podcasts.