Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šestý den na Roland Garros: Korda proti Alcarazovi, premiéra pro Tsitsipase, test pro Jabeurovou

Sebastian Korda a Carlos Alcaraz se střetli v Paříži v roce 2022
Sebastian Korda a Carlos Alcaraz se střetli v Paříži v roce 2022Profimedia
V Paříži se v pátek rozehraje třetí kolo dvouher, na programu je osm mužských a osm ženských duelů a Livesport Zprávy vybírají tři zápasy, které byste si neměli nechat ujít.

Leylah Fernandezová – Ons Jabeurová

17:00, kurt Suzanne Lenglenové

Kariéra Leylah Fernandezové se loni v létě zdála skoro ztracená. Pak ale vyhrála pro Kanadu BJK Cup a vystoupala znovu do čtvrté desítky rankingu. Kanaďanka sice nedorazila do Paříže v ideální formě, na ani jednom z posledních osmi turnajů neporazila více než jednu soupeřku, ale na Roland Garros už zvládla obě kola bez ztráty setu, a je potřeba připomenout, že předloni tu hrála čtvrtfinále a triumfovala v juniorce.

Také Ons Jabeurová na antuce umí, devětadvacetiletá Tunisanka byla při třech z posledních čtyř startů v areálu Rolanda Garrose ve druhém týdnu a loni se probojovala až do čtvrtfinále. Jabeurová vede na vzájemné zápasy 3:0, pokaždé se ale šlo do třetí sady. Fernandezová tak rozhodně není bez šance, Jabeurová je totiž v letošní sezoně velmi zranitelná.

Zhizhen Zhang – Stefanos Tsitsipas

19:00, kurt Suzanne Lenglenové

Zhizhen Zhang těsně před startem French Open nabral formu i sebevědomí, když se nečekaně probojoval do čtvrtfinále na Masters v Římě. V Paříži pak zaujal skalpem nebezpečného Lorenza Sonega. Do třetího kola grandslamů se poprvé dostal loni právě na French Open a sebral set pozdějšímu finalistovi Casperovi Ruudovi. Antuka jednoduše téměř dvoumetrovému Číňanovi svědčí.

Stefanos Tsitsipas se sice trochu trápil v souboji s Danielem Altmaierem, jinak ale v průběhu antukového jara měl dobrou formu. Už potřetí v kariéře dokázal ovládnout Masters v Monte Carlu a do finále se podíval také na pětistovce v Barceloně. I Na French Open se mu v posledních letech velmi dařilo. Každý z posledních pěti startů dovedl do druhého týdne. Půjde o první vzájemný zápas, Zhang umí být na antuce se svým nejlepším tenisem velmi nebezpečný, nicméně Tsitsipas má zkušenosti a vše potřebné k tomu, aby si s touto výzvou dokázal poradit.

Sebastian Korda – Carlos Alcaraz

20:15, kurt Philippe Chatriera

Sebastian Korda zaregistroval na probíhajícím French Open svou první vítěznou sérii v rámci letošního antukového jara a vlastně premiérovou od únorového čtvrtfinále v Dubaji. Třiadvacetiletý Američan s českými kořeny nemá špatnou formu, nicméně až příliš často potkává v úvodních kolech nejlepší hráče světa.

Carlose Alcaraze po pohodovém prvním kole potrápil hráč druhé stovky Jesper de Jong. Slabší výkonnost mladého Španěla ale není překvapením, během antukového jara totiž kvůli zranění pravé paže hrál jen Masters v Madridu a zjevně stále šetří svůj jinak dělový forhend. S každým dalším kolem však bude muset přidat, a zejména na Kordu si musí dát pozor. Alcaraz sice vede na vzájemné zápasy 3:1, jedinou prohra utrpěl právě na antuce předloni v Monte Carlu. Na French Open ve stejném roce následně vyhrál bez ztráty setu, o to větší ale má Korda motivaci.