Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Obhájce Djokovič na French Open zničil antukáře Carballése, bez ztráty setu pokračuje i Zverev

Obhájce titulu Djokovič na letošním French Open zatím neztratil set.
Obhájce titulu Djokovič na letošním French Open zatím neztratil set.AFP
Novak Djokovič (37) pokračuje na French Open v obhajobě loňského triumfu bez ztráty setu. Aktuální lídr žebříčku a trojnásobný šampion deklasoval ve druhém kole 6:4, 6:1, 6:2 antukového specialistu Roberta Carballése (31) a ve třetím kole změří síly s nasazeným Lorenzem Musettim. Ani Alexander Zverev (27) stále neztratil set a navázal na skalp nejúspěšnějšího hráče turnaje Rafaela Nadala. Semifinalista posledních tří ročníků přehrál 7:6, 6:2, 6:2 Davida Goffina (33).

Djokovič – Carballés 6:4, 6:1, 6:2

Novak Djokovič poprvé od roku 2018 přijel na French Open bez jediného titulu v sezoně, dokonce stále čeká na první letošní finále. Na pařížské antuce se ale zatím prezentuje solidními a hlavně stabilnějšími výkony než v posledních měsících a loňský triumf obhajuje bez ztráty setu.

Po Pierrovi-Huguesovi Herbertovi, proti němuž jen jednou zaváhal na podání, si poradil také s antukovým specialistou Robertem Carballésem. Španěl překvapil výkonem v úvodní sadě, kdy hrál agresivně a rychle po odskoku a Srbovi vzdoroval.

Aktuální lídr žebříčku ovšem po ztrátě servisu v úvodním gamu neponechal nic náhodě a vedením 6:4, 3:0 odpor soupeře definitivně zlomil. Ve zbytku utkání hrál ještě lépe a uvolněněji a na postup nakonec potřeboval zhruba jen dvě hodiny. Pod zataženou střechou trefil 43 vítězných úderů oproti jen 24 nevynuceným chybám a získal více než polovinu bodů po prvním i druhém podání Carballése.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Majitel rekordních 24 grandslamových trofejí zvládl s Carballésem i třetí vzájemný souboj. Také do třetice s ním změřil síly na majorech, set mu nepovolil ani na US Open 2019 a loňském Australian Open.

Djokovič se loni v tomto dějišti stal prvním hráčem, který dosáhl na tři triumfy na všech podnicích velké čtyřky. Zatímco v loňské sezoně došel do finále všech čtyř grandslamů a tři z nich vyhrál, na letošním Australian Open zakončil obhajobu už v semifinále po porážce s Jannikem Sinnerem.

Při posledních 14 startech na French Open došel minimálně do čtvrtfinále. Naposledy skončil dříve v roce 2009, kdy ve třetím kole prohrál s Philippem Kohlschreiberem. V letošním zápase třetího kola bude jeho protivníkem Lorenzo Musetti (H2H 4:1), s nímž měl problémy před třemi lety v osmifinále a se kterým prohrál loni na antuce v Monte Carlu.

Italský mladík si souboj se světovou jedničkou zajistil výhrou 7:5, 6:1, 6:4 nad domácím veteránem Gaëlem Monfilsem.

Zverev – Goffin 7:6, 6:2, 6:2

Ztrátu setu zatím nepřipustil na letošním French Open ani další z největších favoritů Alexander Zverev, který protahuje neporazitelnost z nedávného Masters v Římě. Německý tenista odstartoval letošní působení na pařížské antuce skalpem se 14 triumfy nejúspěšnějšího hráče turnaje a antukového krále Rafaela Nadala a poté si poradil s Davidem Goffinem.

Stejně jako Djokovič měl se soupeřem potíže pouze v úvodním dějství. V tie-breaku zlikvidoval manko 0:2, získal ho poměrem 7:4 a už měl proti bývalé světové sedmičce jasně navrch. Za celý zápas čelil pouze dvěma brejkbolovým hrozbám a obě odvrátil.

Zverev stále čeká na první grandslamový triumf a na kontě má jen jedno finále na podnicích velké čtyřky. K dalšímu měl velmi blízko právě v areálu Rolanda Garrose, kde si v posledních třech ročnících zahrál semifinále. Minimálně účast mezi nejlepším kvartetem by měl letos zopakovat.

Jeho další překážkou bude nasazená šestadvacítka Tallon Griekspoor. Nizozemec přehrál bez ztráty setu letos výborně hrajícího mladíka Luciana Darderiho, vylepšil své maximum v tomto dějišti a zabojuje o své první osmifinále na grandslamech. Ve vzájemné bilanci vede 3:1 Zverev, poprvé se střetnou na antuce.

Výsledky dvouhry mužů na French Open