Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovičův pětisetový zápas končil ve 3:07, přepisoval se rekord turnaje a Srb dohnal Federera

Novak Djokovič porazil Lorezna Musettiho v pěti setech, zápas končil v čase 3:07 a přepisoval se rekord turnaje
Novak Djokovič porazil Lorezna Musettiho v pěti setech, zápas končil v čase 3:07 a přepisoval se rekord turnaje Profimedia
Novak Djokovič (37) a Lorenzo Musetti (22) se zapsali do knihy rekordů grandslamového French Open. Jejich zápas třetího kola skončil sedm minut po třetí hodině ranní, což je nejpozdnější konec zápasu v celé historii turnaje. Pětisetovou bitvu pro sebe nakonec získal Srb po setech 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0 a poosmnácté v kariéře postoupil v Paříži mezi nejlepších 16 hráčů turnaje. Djokovič rovněž vyrovnal Rogera Federera v počtu vítězství na turnajích velké čtyřky.

Djokovič – Musetti 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0

Vyčerpávající bitva začínala kvůli nabitému programu na zastřešených kurtech až před 23. hodinou večer a vzhledem k vyrovnanému průběhu se hrála 4 hodiny a 32 minut. Oba soupeři přitom výrazně překonali nejpozději skončený zápas na French Open z roku 2020, kdy Nadal ve čtvrtfinále porazil Sinnera a zápas skončil v ranním čase 01:26. 

Po dvou úvodních maratonských setech, ve kterých rozhodovaly koncovky a v součtu se hrálo téměř dvě a půl hodiny, byl lepším hráčem Musetti. Ten na poslední chvíli odvrátil v tiebreaku hrozbu Djokovičova vedení 2:0 na sety a naopak po odvráceném setbolu získal druhu sedu pro sebe. Ve třetí díky pak díky nabyté energii udával tempo hry - třetí sada jasně patřila Musettimu, který ji získal poměrem 6:2.

Statistika zápasu.
Statistika zápasu.Livesport / Enetpulse

Zápas se začal lámat v polovině čtvrté sady, kdy mladý Ital začal bojovat s podáním a hlavně při jeho druhém servisu začal chodit Djokovič do rizika a podařilo se mu dvakrát v řadě získat brejk. Mezitím ale Ital zahrál i jeden z neuvěřitelných úderů, kdy po smeči svého soupeře z téměř nemožné pozice vrátil míč bekhendem do kurtu okolo sítě. 

Musetti však po druhé hodině ranní jakoby ztratil sílu a přesnost a naopak Djokovič hlasitě podporovaný i svou manželkou Jelenou, uháněl k triumfu. Srb vyhrál 10 z posledních 11 her zápasu a také pro sebe získal sedm posledních gamů a zkompletoval své 369. vítězství na grandslamových turnajích. Tím dorovnal svého letitého rivala Rogera Federera a v pondělí si půjde proti argentinskému vyzyvateli Franciscovi Cerúndolovi pro rekordní 370. výhru.

Po utkání Djokovič, který si mimo jiné udržel naději, že po French Open zůstane světovou jedničkou, promluvil k publiku francouzsky. Pochválil svého soupeře a v nadsázce okomentoval pozdní konec utkání: “Zůstalo vás tady hodně. Kdo teď půjde spát? S takovým adrenalinem to nejde. Pokud někde bude párty, tak přijdu."