Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič dohrál zápas proti Cerúndolovi díky lékům. Chvíli jsem zvažoval odstoupení, prohlásil

Djokovič si v pondělí sáhl na dno svých sil.
Djokovič si v pondělí sáhl na dno svých sil. Reuters
Novak Djokovič (37) letos na French Open obhajuje titul, během pondělní pětisetové výhry nad Argentincem Franciscem Cerúndolem (25) však přiznal, že kvůli zranění kolene krátce zvažoval odstoupení.

Djokovič – Cerúndolo 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3

Djokovič si pořádně neoddychl ani v osmifinále proti Franciscovi Cerúndolovi. Ve třetím kole končil Srb proti Lorenzovi Musettimu až chvíli po třetí hodině ráno. V pondělním zápase proti argentinskému hráči si musel znovu sáhnout na dno, jelikož strávil na kurtu více než čtyři a půl hodiny a k tomu, aby dohrál zápas potřeboval léky potlačující bolest.

Srbský tenista po zápase přiznal, že ho již několik týdnů trápí mírná bolest v pravém koleni a problém se v zápase s Argentincem zhoršil, když ve třetím gemu druhé sady uklouzl. "V jednu chvíli jsem nevěděl, jestli mám pokračovat, nebo ne, vzhledem k tomu, co se dělo. Dostal jsem léky a po třetím setu jsem si řekl o další," řekl Djokovič.

"Byla to maximální dávka léků proti bolesti, která zabrala po 30 až 45 minutách, což bylo zhruba na konci čtvrtého setu, kdy se můj stav začal opravdu zlepšovat. Celý pátý set byl téměř bez bolesti, což je skvělé," pokračoval rodák z Bělehradu.

"Účinek léků však nebude trvat příliš dlouho. V úterý provedeme další vyšetření, testy a kontroly. Několik jsme jich už s doktorem udělali. Výsledky přinesly pozitivní zprávy, ale i obavy," sdělil na pozápasové tiskové konferenci.

"Víc vám k tomu v tuto chvíli říct nemůžu. Jsem rád, že jsem mohl dohrát zápas a pátý set mě nic nelimitovalo. Dohrál jsem ho bez bolesti, kterou jsem cítil první dva a půl setu. Ale nikdy nevíte, co se bude dít zítra," uvedla aktuální světová jednička.

Djokovič, který při jednom ze skluzů ošklivě upadl, usuzoval, že po mnoha deštích zhoršily podmínky na kurtu sušší dny. "Ke zranění kolena došlo jen proto, že jsem se na antuce hodně klouzal. Na antuce klouže každý, je to součást hry, ale já jsem dělal skluzy až moc. Je to pro mě normální, za svojí kariéru jsem už spadl hodněkrát, ať už na trávě nebo speciálně na antuce, ale včera jsem padal až moc," uznal srbský tenista.

Djokovič poznamenal, že jeho realizační tým hovořil s vedením turnaje o tom, proč byly jeho žádosti o častější zametání kurtů zamítnuty. Ve středu by se měl ve čtvrtfinále utkat se sedmým nasazeným Casperem Ruudem v repríze loňského finále.

"Zranil jsem se, ale přežil jsem to. Zápas jsem vyhrál. Skvělé. Ale budu moci hrát příště? To nevím. Nevím, jak vážné to zranění je. Ale dalo se tomuto zranění předejít? Možná, kdyby se o kurt starali během setu lépe," zakončil tiskovou konferenci Djokovič.

Program mužské části French Open