Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ruud zahájil antukové jaro triumfem, v Estorilu získal jubilejní desátý titul

Casper Ruud získal v Estorilu svůj 10. titul.
Casper Ruud získal v Estorilu svůj 10. titul.@ATPTOUR
Pátý hráč světa Casper Ruud (24) tento týden v portugalském Estorilu ukončil čekání na první letošní minisérii dvou výher po sobě a nakonec dokráčel až k triumfu. Ve finále Nor porazil 6:2, 7:6 Srba Miomira Kecmanoviče (23) a získal jubilejní 10. titul, opět z podniku ATP 250. Na antuce slaví podeváté.

Ruud – Kecmanović 2:0

Ruud si loni zahrál finále na Masters v Miami, na Roland Garros, US Open či na Turnaji mistrů a přestože dosud nevyhrál turnaj vyšší kategorie než ATP 250, jediná výhra ho dělila od postu světové jedničky.

Během zimní pauzy ale formu ztratil. V roce 2023 prohrává z pozice výrazného papírového favorita a na výhry se většinou nadře. Až tento týden v Estorilu na prvním letošním turnaji na antuce a prvním v Evropě poprvé vyhrál dva zápasy po sobě a nakonec v Portugalsku nenašel přemožitele.

Po obratu nad domácím trápícím se Joaem Sousou, hladké výhře nad argentinským obhájcem titulu Sebastiánem Báezem a vydřené výhře nad Francouzem Quentinem Halysem zvládl roli favorita i v dnešním finále proti Kecmanovičovi.

Nor s o rok mladším srbským kamarádem odvrátil ve druhém setu všechny tři brejkboly, zvítězil bez ztráty servisu 6:2, 7:6 a vzájemnou bilanci vyrovnal 2:2.

Sestřih zápasu Ruud – Kecmanovič
Livesport CZ

Pátý hráč světa Ruud v celkově 16. finále vybojoval jubilejní 10. titul. Také tentokrát ho získal na akci ATP 250, podeváté se raduje na antuce.

23letý Kecmanovič si poprvé v kariéře zahrál dvě finále během jedné sezony, ale stejně jako v únoru v Delray beach neuspěl. Ze čtyř finálových duelů uspěl jen jen před třemi lety na antuce v rakouském Kitzbühelu.

Srbský tenista má v Estorilu šanci na titul ještě ve čtyřhře s krajanem Nikolou Čačičem. Jejich finálovými soupeři jsou čtvrtí nasazení Belgičané Sander Gille a Joran Vliegen.

Oba finalisté se z Portugalska přesunou na první letošní turnaj Masters 1000 v Monte Carlu.