Muchová v prvním zápase po pauze odehrála jen čtyři gamy, soupeřka jí v Eastbourne vzdala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová v prvním zápase po pauze odehrála jen čtyři gamy, soupeřka jí v Eastbourne vzdala

Karolína Muchová se v utkání prvního kola v Eastbourne na kurtu zdržela jen 20 minut.
Karolína Muchová se v utkání prvního kola v Eastbourne na kurtu zdržela jen 20 minut.AFP
Karolína Muchová (27) měla značně usnadněný svůj první soutěžní zápas od loňského US Open a po dlouhé zdravotní pauze zaviněné zraněním pravého zápěstí. Bývalá světová osmička se v utkání prvního kola v Eastbourne na kurtu zdržela jen 20 minut, jelikož jí Elina Avanesjanová (21) za stavu 1:3 ze svého pohledu vzdala. O čtvrtfinále bude česká grandslamová finalistka bojovat s Magdou Linetteovou (32).

Muchová – Avanesjanová 3:1 / skreč

Karolína Muchová odehrála v úterý v Eastbourne svůj premiérový soutěžní duel od loňského US Open a v prvním ostrém zápase po dlouhé zdravotní pauze svou formu ani kondici neprověřila. Finalistka loňského French Open a bývalá světová osmička se totiž na kurtu zdržela jen 20 minut.

S Elinou Avanesjanovou absolvovala pouhé čtyři gamy. V tom úvodním sice brejkbol nevyužila, nicméně o dvě hry později se jí to podařilo a následně brejk potvrdila. Ruska se poté za stavu 1:3 ze svého pohledu rozhodla v utkání kvůli zranění nepokračovat.

Rodačka z Olomouce prožívala loni nejlepší období své kariéry a i díky finále na French Open a na tisícovce v Cincinnati a semifinále na US Open debutovala v TOP 10 světového pořadí. O poslední měsíce loňské sezony však přišla a mimo jiné nemohla poprvé startovat na Turnaji mistryň.

Zranění pravého zápěstí se nejprve pokusila řešit konzervativní léčbou. Operaci se ale nevyhnula a na kurty se vrací až v tomto týdnu na poslední wimbledonské generálce v Eastbourne. Pokud jí zdraví vydrží, má v plánu účast ve Wimbledonu i na olympijských hrách v Paříži.

Ve druhém kole probíhajícího turnaje se utká s Magdou Linetteovou. S Polkou odehrála tři souboje a v posledních dvou v Soulu 2019 a Dauhá 2020 měla jednoznačně navrch. Ve vzájemné bilanci vede 2:1.

Výsledky turnaje WTA 500 v Eastbourne