Muchová si na prvním turnaji po pauze zahraje čtvrtfinále, v Eastbourne vyřadila Linetteovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová si na prvním turnaji po pauze zahraje čtvrtfinále, v Eastbourne vyřadila Linetteovou

Muchová si poradila i s Linetteovou.
Muchová si poradila i s Linetteovou.Profimedia
Karolína Muchová (27) hraje na pětistovce v Eastbourne svůj první turnaj po operaci zápěstí a od loňského US Open a hned bude mít šanci vylepšit své maximum na travnatých dvorcích. Grandslamová finalistka a bývalá světová osmička přehrála ve druhém kole 6:4, 6:1 Magdu Linetteovou (32) a o své první semifinále na nejrychlejším povrchu zabojuje proti obhájkyni titulu Madison Keysové (29).

Muchová – Linetteová 6:4, 6:1

Karolína Muchová musela uzavřít loňskou sezonu kvůli zranění pravého zápěstí už po semifinálové účasti na US Open a přišla mimo jiné o debut na Turnaji mistryň. Zdravotní problém se nejprve snažila řešit konzervativní léčbou, ale operaci se nakonec nevyhnula.

V Eastbourne absolvuje svůj první turnaj v aktuální sezoně. Zatímco v úvodním kole si moc nezahrála, jelikož jí po pouhých 20 minutách vzdala Elina Avanesjanová, ve druhém sehrála plnohodnotný zápas s Magdou Linetteovou.

Vzhledem k dlouhé pauze předvedla Muchová velmi solidní výkon. V utkání odvrátila všech sedm brejkbolových hrozeb, sama si vypracovala 13 šancí a čtyři z nich zužitkovala. Tuto statistiku si trochu zhoršila, když nedokázala v deváté hře úvodního dějství proměnit tři setboly v řadě. Ve druhé sadě zase mohla Polce nadělit potupného kanára, kdyby využila brejkbol za stavu 4:0.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Muchová při svém debutu v Eastbourne sbírá své první výhry na trávě od Wimbledonu 2021 a zajistila si své celkově 18. čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Ve čtvrtfinálových duelech má sice negativní bilanci 7:8 (dvakrát nenastoupila), ale poslední tři loni na French Open, v Cincinnati a na US Open vyhrála.

Finalistka loňského French Open bude potřetí útočit na své premiérové semifinále na travnatých dvorcích. Ve čtvrtfinálové fázi neuspěla ve Wimbledonu 2019 proti Elině Svitolinové ani o dva roky později ve stejném dějišti proti Angelique Kerberové.

Její čtvrtfinálovou soupeřkou v Eastbourne bude obhájkyně titulu Madison Keysová (H2H 0:1). Američanka má za sebou velmi povedené antukové jaro a na poslední generálce v Eastbourne úspěšně vstoupila do travnaté části sezony a také zahájila obhajobu loňského triumfu. Dvojnásobná šampionka si v úvodním zápase poradila 7:6, 6:1 s Anhelinou Kalininovou.

Výsledky turnaje WTA 500 v Eastbourne