Muchová hlásí návrat. Hrát bude už na trávě v Eastbourne, počítá i s olympiádou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová hlásí návrat. Hrát bude už na trávě v Eastbourne, počítá i s olympiádou

Karolína Muchová se vrací na kurty.
Karolína Muchová se vrací na kurty.Profimedia
Česká tenistka Karolína Muchová (27) se po delší pauze způsobené zraněním vrací na tenisové kurty. Představit by se měla už na turnaji v Eastbourne, který bývá generálkou na Wimbledon. V plánu má aktuálně 34. hráčka žebříčku WTA i start na olympijských hrách v Paříži.

Poslední zápas odehrála Muchová v září loňského roku na semifinále US Open, kde kvůli povolené šlaše v pravém zápěstí musela od té doby zůstat mimo hru.

Následně se v únoru podrobila operaci zápěstí a rehabilitace byla velmi náročná. "Období po operaci bylo pro mě mnohdy těžší než klasická sezona. Psychicky i fyzicky to bylo velmi vyčerpávající, ale díky podpoře mého týmu a odborníků z celého světa jsem věřila, že se vrátím," řekla Muchová.

Po operaci strávila šest týdnů v pevné dlaze a následně dva týdny v kratší dlaze. Po odstranění dlahy se potýkala s velkou únavou ruky a sotva hýbala prsty. "Bylo to velmi frustrující, ale věděla jsem, že to zvládnu. Měla jsem kolem sebe skvělý tým a s jejich pomocí jsem mohla začít s rehabilitací," dodala Karolína.

Muchová, jejíž největšími úspěchy v loňském roce bylo finále French Open a semifinále US Open, se nyní těší na svůj návrat. "Nemůžu se dočkat, až znovu vstoupím na kurt. Byl to dlouhý a náročný proces, ale jsem připravena bojovat," uvedla odhodlaně Muchová. Prvním turnajem, kterého se zúčastní, bude Eastbourne, po kterém bude následovat prestižní Wimbledon.

Kromě těchto turnajů se Karolína Muchová připravuje také na Olympijské hry. "Olympiáda je pro mě obrovská motivace. Reprezentovat svou zemi na tak prestižní události je pro mě velkou ctí a udělám vše pro to, abych předvedla ten nejlepší tenis," řekla s nadšením Karolína.