Keysová titul v Eastbourne neobhájí, Fernandezová je po jejím skalpu poprvé v sezoně ve finále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Keysová titul v Eastbourne neobhájí, Fernandezová je po jejím skalpu poprvé v sezoně ve finále

Madison Keysová zakončila obhajobu titulu v Eastbourne už v semifinále.
Madison Keysová zakončila obhajobu titulu v Eastbourne už v semifinále.AFP
Madison Keysová (29) zakončila obhajobu loňského triumfu na pětistovce v Eastbourne po semifinálové porážce 3:6, 6:3, 3:6 s Leylah Fernandezovou (21), která neměla ještě před osmi dny na kontě ani jedno čtvrtfinále na travnatých dvorcích. Kanaďanka se pokusí v sobotu vylepšit svou finálovou bilanci 3:2, ve svém prvním letošním finále vyzve Darju Kasatkinovou (27).

Fernandezová – Keysová 6:3, 3:6, 6:3

Madison Keysová naskočila do letošní sezony kvůli zranění až v březnu a během antukového jara se rozjela. Na nejpomalejším povrchu zvládla 13 ze 17 duelů a ve Štrasburku poprvé triumfovala na evropských antukových dvorcích.

V oblíbeném Eastbourne, kde už dvakrát zvedla nad hlavu trofej pro šampionku, se tak logicky řadila mezi největší favoritky. Velkou šanci na zisk třetího titulu v tomto dějišti ale nasazená čtyřka nevyužila, obhajobu zakončila v semifinále na raketě Leylah Fernandezové.

Obě aktérky si v utkání vypracovaly 10 brejkbolů a v proměňování byla o chlup lepší Kanaďanka, která využila čtyři šance. Favorizovaná Keysová měla možnost se do zápasu vrátit, v závěrečném gamu však zahodila všechny čtyři brejkboly a Fernandezová poté zužitkovala druhý mečbol.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Fernandezová si teprve před týdnem v Birminghamu zahrála své vůbec první travnaté čtvrtfinále v kariéře a v Eastbourne své maximum na nejrychlejším povrchu už dvakrát vylepšila. Navíc si na britském pažitu zajistila první letošní finálovou účast.

Ve finálových duelech má bývalá finalistka US Open úspěšnost 3:2. Poslední dva souboje o titul sehrála předloni v Monterrey a v závěru loňské sezony v Hongkongu a pokaždé se radovala po těsné třísetové bitvě. V sobotu ji čeká první finále na nejvyšším okruhu mimo oblíbené tvrdé povrchy.

Její soupeřkou ve finálovém klání bude loňská finalistka Darja Kasatkinová.

Paoliniová – Kasatkinová 6:3, 5:7, 3:6

Kasatkinová si finále turnaje WTA 500 v Eastbourne zahraje znovu po roce. Ruska v semifinále otočila souboj s finalistkou French Open a sedmou hráčkou světa Jasmine Paoliniovou.

Šestá nasazená si zahraje letos už počtvrté o titul a zkompletovala finále na všech površích v této sezoně, v předchozích třech (Adelaide, Abú Zabí, Charleston) neuhrála ani set.

V souboji o svou celkově sedmou trofej a první z travnatého povrchu se proti Fernandezové pokusí potvrdit roli favoritky .

Výsledky turnaje WTA 500 v Eastbourne