Bouzková i Krejčíková končí v Eastbourne už v prvním kole, obě padly ve třech setech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bouzková i Krejčíková končí v Eastbourne už v prvním kole, obě padly ve třech setech

Aktualizováno
Marie Bouzková v utkání prvního kola turnaje v Eastbourne proti Harriet Dartové.
Marie Bouzková v utkání prvního kola turnaje v Eastbourne proti Harriet Dartové.Profimedia
Na turnaji v anglickém Eastbourne dohrály v pondělí dvě české hráčky. Marie Bouzková (25) podlehla domácí Harriet Dartové ve třech setech 5:7, 7:6 a 4:6, následně nezvládla svůj zápas ani Barbora Krejčíková (28), která prohrála s Leylah Fernandezovou z Kanady také ve třech setech 2:6, 6:3 a 3:6. V úterý absolvuje na turnaji Rothesay International svůj první zápas po devíti měsících Karolína Muchová.

Dartová – Bouzková 7:5, 6:7, 6:4

Bouzková měla výborný nástup, brzy si po dvou proměněných brejkbolech vybojovala vedení 4:1, jenže trpělivě hrající Dartová dokázala odpovědět stejným způsobem. Mrzel hlavně game na 4:4, který Bouzková ztratila při svém podání bez jediného fiftýnu. V tu chvíli Angličanka využila momentum, podržela si servis a nakonec za stavu 6:5 vzala ještě jedno podání české hráčky. Bouzková sice bojovala, ale třetí setbol už odvrátit nedokázala.

Také ve druhé sadě měly obě tenistky spoustu problémů při svém servisu a Bouzková si znovu vybojovala vedení 4:1. Jenže stejně jako v prvním dějství o náskok přišla, a tak byla ráda, že nakonec dovedla set do tiebreaku. V něm pak byla vždy o krok napřed, ale nakonec proměnila až čtvrtý setbol.

Statistika zápasu.
Statistika zápasu.Livesport / EnetPulse

Třetí sadu pro změnu začala lépe Dartová, která vytěžila z nervózního úvodu náskok brejku a ten pak až do konce dějství na svém servisu držela. Bouzková sice dostala soupeřku za stavu 4:2 do shody a za stavu 5:3 měla brejkbol, domácí tenistka ale těžké chvíle zvládla a proměnila hned první mečbol.

Fernandezová – Krejčíková 6:2, 3:6, 6:2

Krejčíkové se vůbec nevydařil první set, i když měla pět brejkbolů, nepodařilo se jí ani jednou prolomit podání soupeřky a naopak dvakrát servis ztratila.

Solidní hrou ve druhém setu se ale česká tenistka vrátila do zápasu a v klíčové chvíli za stavu 4:3 naopak jedinou možnost prolomit podání využila a následně sadu jistě dopodávala.

I třetí dějství začala Krejčíková nadějně, využila pozitivních momentů k dalšímu brejku, ale Fernandezová od té chvíle hrála velmi přesně a donutila českou tenistku k několika chybám. Z vedení 1:0 byl během pár minut stav 1:4 a nabyté vedení už si Kanaďanka pohlídala. I poslední hru získala Fernadezová při podání Krejčíkové, i když využila až třetí mečbol.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport / EnetPulse

Pro Krejčíkovou skončil turnaj v Eastbourne i na druhý pokus už v úvodním kole, před dvěma lety podlehla také 1:2 Martě Kosťjukové. Letošní bilance Krejčíkové na trávě je před startem Wimbledonu vyrovnaná - dvě vítězství a dvě prohry. 

Výsledky turnaje WTA 500 v Eastbourne