Fritz v Eastbourne zaútočí na hattrick, Purcella čeká finálová premiéra

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fritz v Eastbourne zaútočí na hattrick, Purcella čeká finálová premiéra

Taylor Fritz porazil Aleksandara Vukiče ve dvou tie-breacích.
Taylor Fritz porazil Aleksandara Vukiče ve dvou tie-breacích.Profimedia
Taylor Fritz (26) si ve svém oblíbeném Eastbourne zahraje už o třetí titul. Dvojnásobný šampion potvrdil v semifinále roli favorita proti lucky loserovi Aleksandarovi Vukičovi (28), kterého přehrál 7:6, 7:6. Ve finále se utká s Maxem Purcellem (26), jenž se z kvalifikace dostal až do svého premiérového souboje o trofej.

Fritz – Vukič 7:6, 7:6

Fritz v zápase proti Vukičovi v 10. gamu nevyužil první setbol a úvodní sadu musel rozhodnout tie-break. V něm uspěl Američan i počtvrté v tomto týdnu a i přesto, že se za stavu 5:4 pohádal s rozhodčí kvůli spornému zásahu soupeře, udělal krok ke třetímu zdejšímu finále.

Ve druhém dějství nevyužil Fritz ani jeden ze čtyř brejkbolů a set musel rozhodnout znovu až ve zkrácené hře. Během turnaje tak zvládl pět ze šesti setů nejtěsnějším možným způsobem 7:6 a na cestě do finále neztratil ani sadu.

Sestřih zápasu

Fritz přehrál Vukiče ve dvou tie-breacích.
Livesport

Bývalý pátý hráč světa proměnil už tři z pěti startů na tomto turnaji ve finále a pokusí se v nich vylepšit si bilanci 7:6. Do závěrečného duelu postoupil letos už na všech třech površích (Delray Beach, Mnichov).

Rozhovor s Fritzem

Pozápasový rozhovor s Fritzem.
Livesport

Harris – Purcell 4:6, 6:4, 4:6

Max Purcell si ve svém druhé kariérním semifinále na okruhu ATP zajistil postup do premiérového souboje o titul. Australan dokráčel z kvalifikace až do finále na travnatém turnaji v Eastbourne, kde hrál i své jediné předchozí semifinále v roce 2021. V tom letošním přehrál domácí divokou kartu Billyho Harrise 6:4, 4:6, 6:4.

Výsledky turnaje ATP 250 v Eastbourne