Fritz jako první třikrát ovládl pažit v Eastbourne, ve finále nedal šanci Purcellovi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fritz jako první třikrát ovládl pažit v Eastbourne, ve finále nedal šanci Purcellovi

Taylor Fritz je prvním trojnásobným šampionem podniku v Eastbourne.
Taylor Fritz je prvním trojnásobným šampionem podniku v Eastbourne.AFP
Taylor Fritz (26) potvrdil roli nasazené jedničky a největšího favorita na poslední wimbledonské generálce v Eastbourne. Američan ve finále nečelil ani jednomu brejkbolu, přehrál v něm 6:4, 6:3 kvalifikanta Maxe Purcella (26) a stal se prvním trojnásobným šampionem této akce. V novém vydání žebříčku se vrátí na post americké jedničky.

Fritz – Purcell 6:4, 6:3

Taylor Fritz zahájil přípravu na slavný Wimbledon před týdnem v londýnském Queen's Clubu a vypadl ve čtvrtfinále s Australanem Jordanem Thompsonem. V Eastbourne si ovšem spravil chuť, když porazil dva australské protivníky a svůj celkově pátý start v tomto dějišti přetavil v už třetí triumf.

Letošní ročník této akce ovládl bez ztráty jediného setu, ačkoli musel pětkrát do tie-breaku. Ve finále s Maxem Purcellem ale žádné komplikace nepřipustil. Australanovi nenabídl ani jednu brejkbolovou příležitost, na podání prohrál dohromady jen 10 fiftýnů a nastřílel osm es.

Sestřih zápasu

Fritz je prvním trojnásobným šampionem akce v Eastbourne.
Livesport

Fritz absolvoval své 14. kariérní finále na nejvyšším okruhu a získal osmý titul. Potřetí se raduje na travnatých dvorcích a opět v Eastbourne (2019 a 2022), kde se stal prvním trojnásobným šampionem. Předčil tak Feliciana Lópeze, který v tomto dějišti slavil v letech 2013-14.

Před začátkem sezony 2022 měl finálovou bilanci 1:5. Od té doby ovšem vyhrál sedm z osmi soubojů o titul. V letošním roce si zahrál finále potřetí, v únoru ovládl domácí podnik v Delray Beach a v dubnu neuspěl na antuce v Mnichově. Právě antuková trofej mu chybí do kompletní sbírky ze všech povrchů. V novém vydání žebříčku vystřídá po týdnu na postu americké jedničky Tommyho Paula.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Purcell odehrál svůj zatím nejlepší turnaj v kariéře. Také své druhé semifinále na nejvyšší tour zapsal v Eastbourne a tentokrát do svého prvního finále na této úrovni prošel, a to z kvalifikace. V žebříčku ho čeká příjemný skok o 26 míst, bývalý 40. muž pořadí bude nově na 68. pozici.

Výsledky turnaje ATP 250 v Eastbourne