Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková přežila vstup do generálky na US Open, japonské teenagerce utekla ze tří mečbolů

Kateřina Siniaková vyhrála v Clevelandu nad Japonkou Išijovou po odvrácení tří mečbolů.
Kateřina Siniaková vyhrála v Clevelandu nad Japonkou Išijovou po odvrácení tří mečbolů.Profimedia
Kateřina Siniaková (28) se nevzdala a na druhý pokus se dočkala první výhry od zisku olympijského zlata z mixu. Přitom moc nechybělo a na US Open letěla bez singlového vítězství. V Clevelandu třetí nasazená Češka zdolala až po takřka tříhodinovém boji 6:7, 6:3, 7:6 z kvalifikace rozehranou japonskou teenagerku debutující v hlavní soutěži turnaje WTA Sajaku Išijovou (18), i když ve třetím setu prohrávala 1:5 a v deváté hře čelila třem mečbolům.

Siniaková – Išijová 6:7, 6:3, 7:6

Kateřina Siniaková na posledních třech velkých akcích slavila úspěchy ve čtyřhře se třemi různými partnery. Na Roland Garros (s Coco Gauffovou) a ve Wimbledonu (s Taylor Townsendovou) triumfovala v deblu žen a na olympiádě (s Tomášem Macháčem) získala zlatou medaili z mixu. K tomu přidala triumf na Livesport Prague Open po boku Barbory Krejčíkové.

Ve dvouhře ale strádá. Na hlavním okruhu se letos představuje na 20. turnaji a zatím pouze třikrát dokázala vyhrát dva zápasy po sobě. Třetí výhru dosud nepřidala a málem už o šanci přišla i v Clevelandu, nakonec však na grandslam do New Yorku bez singlového vítězství neodletí. Po vypadnutí v prvním kole dvouhry a druhém kole čtyřhry na tisícovce v Cincinnati česká tenistka v Clevelandu přežila bitvu se Sajakou Išijovou a zvítězila 6:7, 6:3, 7:6.

Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Sajaka Išiová
Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Sajaka IšiováLivesport

Siniaková v prvním setu dvakrát nepotvrdila brejk a v tie-breaku ho ztratila. Dostat se do vedení o dva gamy dokázala až na celkově čtvrtý pokus za stavu 4:3 ve druhém dějství a vynutila si rozhodující set.

V něm už prohrávala 1:5, ale zbraně nesložila a dál se rvala o postup. Za stavu 3:5 čelila při podání soupeřky ze třetí světové stovky třem mečbolům a všechny odvrátila. Dvakrát o deset let mladší Japonku donutila aktivní hrou k chybě, potřetí jí Išijová pomohla nevynucenou chybou. Siniaková nakonec obrat dokonala, když duel ukončila ziskem čtyř míčků po sobě.

Siniaková v Clevelandu startuje počtvrté v kariéře. Při debutu v roce 2021 vypadla ve čtvrtfinále s Anett Kontaveitovou, další dva ročníky pro ni skončily hned v prvním kole. Loni v něm vzdala kvůli bolestem zad pozdější šampionce Saře Sorribesové, jež triumfovala z pozice šťastné poražené kvalifikantky a dnes úspěšně vykročila za obhajobou titulu.

Osmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové před říjnovou obhajobou finále v Hongkongu a triumfu v Nanchangu potřebuje zabrat a sbírat body, jinak ji čeká pád ze současného 36. místa světového žebříčku.

O postup do čtvrtfinále a vyrovnání letošního maxima z Berlína a Bad Homburgu se Siniaková utká ve středu s další kvalifikantkou Jessicou Bouzasovou ze Španělska (H2H 0:0).

Výsledky turnaje WTA 250 v Clevelandu