Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková přežila 13 dvojchyb a v Clevelandu předvedla další obrat proti kvalifikantce

Siniaková si v Clevelandu zahraje o první letošní semifinále.
Siniaková si v Clevelandu zahraje o první letošní semifinále.Pavel Mazáč / CNC / Profimedia
Kateřina Siniaková (28) měla v Clevelandu druhý den po sobě namále proti kvalifikantce, znovu však nepříznivý vývoj otočila a zvítězila v tie-breaku rozhodujícího setu. Španělku Jessicu Bouzasovou (21) udolala navzdory 13 dvojchybám a devíti ztraceným servisům 2:6, 6:4, 7:6, teprve počtvrté v sezoně vyhrála v hlavní soutěži dva zápasy v řadě a postupem do čtvrtfinále vyrovnala své letošní maximum. O jeho překonání si zahraje s Peyton Stearnsovou.

Siniaková – Bouzasová 2:6, 6:4, 7:6

Kateřina Siniaková v uplynulých třech měsících slavila deblové triumfy na Roland Garros, ve Wimbledonu, na Livesport Prague Open a získala olympijské zlato. Ve dvouhře sice strádá, tento týden v Clevelandu se ale rve a vydřela už dvě těsné výhry v tie-breaku třetího dějství. 

V úterý udolala po odvrácení tří mečbolů japonskou teenagerku Sajaku Išijovou, byť v rozhodujícím setu prohrávala 1:5, a druhý den utekla ze stavu 0:1 na sety další kvalifikantce Jessice Bouzasové. O sedm let mladší Španělku udolala 2:6, 6:4, 7:6, přestože v rozhodující sadě prohrávala 3:5 a celkem čtyřikrát byla dva míčky od porážky.

Siniaková v úvodu prohrála první čtyři gamy, za stavu 0:4 čelila brejkbolu a mohla být ráda, že nedostala kanára. Ve druhé sadě ale třikrát smazala manko brejku a byť za stavu 5:3 při svém podání neproměnila setbol, na returnu vybojovala třetí dějství. 

V něm česká tenistka prohrávala 3:5, k mečbolu ale 80. hráčku světa Bouzasovou, jež na letošním Wimbledonu skolila obhájkyni titulu Markétu Vondroušovou, nepustila. Díky skvěle zvládnutému tie-breaku a zisku posledních pěti míčků se po více než dvou a půl hodinách boje mohla radovat z postupu.

Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Jessica Bouzasová
Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Jessica BouzasováLivesport

Osmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové letos startuje již na 20. turnaji na okruhu WTA a teprve počtvrté vyhrála dva zápasy po sobě, čímž vyrovnala maximum. Do čtvrtfinále se v roce 2024 dostala potřetí, v červnu na trávách v Berlíně a Bad Homburgu se dál neprodrala. 

O první semifinále od loňského října, kdy triumfovala v Nanchangu, si 36. hráčka světa Siniaková zahraje s domácí nasazenou šestkou Peyton Stearnsovou. 

Výsledky turnaje WTA 250 v Clevelandu