Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plíšková v Cincinnati přežila 47 nevynucených chyb i pět setbolů, Nosková prohrála se Sunovou

Aktualizováno
Karolína Plíšková v Cincinnati zahájila generálku na US Open.
Karolína Plíšková v Cincinnati zahájila generálku na US Open.Profimedia
Karolína Plíšková (32) zvládla vstup do generálky na US Open. Na turnaji WTA 1000 v Cincinnati česká šampionka z roku 2016 odstartovala výhrou 7:6, 7:6 nad Bulharkou Viktorijou Tomovovou, byť spáchala 47 nevynucených chyb, pětkrát neudržela podání a v první i druhé sadě čelila celkem pěti setbolům. Úvodní zápas v Ohiu nezvládla Linda Nosková (19), která prohrála s Novozélanďankou Lulu Sunovou (23).

Plíšková – Tomovová 7:6, 7:6

Karolína Plíšková od červnového postupu do finále v Nottinghamu prohrála 5 ze 6 zápasů a v optimální formě se nepředstavila ani na úvod svého posledního ze tří přípravných turnajů před US Open. V Cincinnati se nadřela na dvousetovou výhru proti Bulharce Viktoriji Tomovové, kterou zdolala dvakrát 7:6.

Dvaatřicetiletá Češka celkem pětkrát neudržela podání a v prvním i druhém dějství byla za stavu 3:5 jeden míček od ztráty sady. Pokaždé se ale zachránila, ve druhém dějství odvrátila dokonce čtyři setboly a lépe zvládnutými tie-breaky rozhodla o svém vítězství.

Bývalá světová jednička a aktuálně 45. hráčka světa Plíšková sice přestřílela tenistku z chvostu TOP 50 na vítězné údery 32:15, ale také spáchala výrazně více nevynucených chyb (47:25).

Statistiky zápasu Karolína Plíšková – Viktorija Tomovová
Statistiky zápasu Karolína Plíšková – Viktorija TomovováLivesport

Ve druhém kole kole se šampionka z roku 2016 Plíšková utká s domácí nasazenou jedenáctkou Emmou Navarrovou, nebo s ruskou teenagerkou Mirrou Andrejevovou.

Sunová – Nosková 6:4, 7:6

Linda Nosková skončila na prvním ze dvou přípravných turnajů před US Open hned v prvním kole. V Cincinnati devatenáctiletá Češka nestačila v prvním vystoupení od porážky v boji o olympijský bronz ve čtyřhře žen na z kvalifikace rozehranou Lulu Sunovou z Nového Zélandu. Wimbledonské čtvrtfinalistce podlehla 4:6, 6:7, když ve druhém setu neudržela vedení 5:2.

Nosková nezvládla úvodní vystoupení v hlavní soutěži počtvrté v sezoně a po olympiádě na druhé akci po sobě. V Cincinnati neobhájí osmifinále z loňska a přijde o pozici v TOP 30. Před rokem včetně kvalifikace vyhrála čtyři zápasy v řadě a prohrála až s pozdější šampionkou Coco Gauffovou.

Tento týden si v Ohiu zahraje ještě čtyřhru po boku Rusky Diany Šnajderové, než se přesune na generálku před posledním grandslamem sezony do mexického Monterrey.

Další tři Češky až ve středu

Zbylé trio českých tenistek do soutěže vstoupí ve středu. Loňská finalistka Karolína Muchová v prvním kole narazí na Ukrajinku Dajanu Jastremskou, olympijská vítězka ve smíšené čtyřhře Kateřina Siniaková se utká s Ruskou Annou Kalinskou a Marie Bouzkové se střetne s polskou kvalifikantkou Magdalenou Frechovou. 

Ani v Cincinnati nezahájí přípravu na US Open dvě žebříčkově nejvýše postavené Češky a vítězky posledních dvou ročníků Wimbledonu Markéta Vondroušová a Barbora Krejčíková, které stále trápí zdravotní potíže. 

Cincinnati se může těšit na výrazně našlapanější startovní pole oproti v pondělí dohrané tisícovce v Torontu. Nechybí světová jednička Iga Šwiateková, Jelena Rybakinová, Jasmine Paoliniová či olympijská vítězka Qinwen Zheng, titul obhajuje Coco Gauffová.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Cincinnati