Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Olympijská vítězka Siniaková a Bouzková v Ohiu dohrály, Muchová vykročila za obhajobou finále

Aktualizováno
Kateřina Siniaková má v Cincinnati bilanci 0:6.
Kateřina Siniaková má v Cincinnati bilanci 0:6.Profimedia
Kateřina Siniaková (28) na turnaji WTA 1000 v Cincinnati ani pošesté nenašla cestu k vítězství a popáté se loučí po porážce v úvodním kole hlavní soutěže. Letos česká tenistka v prvním utkání od zisku olympijského zlata v mixu neudržela vedení proti nasazené Rusce Anně Kalinské (25) a prohrála 6:1, 2:6, 3:6. Vypadla i loňská čtvrtfinalistka Marie Bouzková (26), naopak uspěla Karolína Muchová (27), jež po odvrácení pěti setbolů v řadě porazila Ukrajinku Dajanu Jastremskou (24) a vykročila za obhajobou loňského finále.

Kalinská – Siniaková 1:6, 6:2, 6:3

Kateřina Siniaková na posledních velkých akcích slavila úspěchy ve čtyřhře se třemi různými partnery. Na Roland Garros (s Coco Gauffovou) a ve Wimbledonu (s Taylor Townsendovou) triumfovala v deblu žen a na olympiádě (s Tomášem Macháčem) získala zlatou medaili z mixu. K tomu přidala triumf na Livesport Prague Open po boku Barbory Krejčíkové. 

Ve dvouhře ale už na čtvrtém turnaji po sobě nevyhrála víc jak jedno utkání. Na tvrdém povrchu v Cincinnati stejně jako na olympiádě na pařížské antuce skončila hned v prvním kole. V Ohiu neudržela vedení proti světové šestnáctce Anně Kalinské a neoplatila jí vyřazení z loňského US Open.

Osmadvacetiletá Češka přitom začala skvěle a po necelé půl hodině získala první set. Jenže v dalším průběhu i vinou osmi dvojchyb šestkrát neudržela podání a po hodině a tři čtvrtě prohrála 6:1, 2:6, 3:6.

Statistiky zápasu Anna Kalinská – Kateřina Siniaková
Statistiky zápasu Anna Kalinská – Kateřina SiniakováLivesport

Siniaková v Cincinnati hrála pošesté a opět ve dvouhře nevyhrála jediný zápas. Popáté skončila v prvním kole hlavní soutěže, jednou vypadla v kvalifikaci. 

Ještě než se Siniaková vydá na generálku na US Open do Clevelandu, odehraje v Cincinnati čtyřhru. V té se představí po boku domácí Townsendové, s níž se i vzhledem k reálné šanci kvalifikovat se na Turnaj mistryň domluvila na spolupráci do konce sezony. 

Kalinská, která na předchozích dvou akcích (Wimbledon a Toronto) skrečovala osmifinálové utkání, ve druhém kole vyzve Paulu Badosaovou. Španělská tenistka, jež před deseti dny ve Washingtonu ukončila více než dvouleté čekání na titul, zahájila své působeni na tisícovce v Cincinnati výhrou 6:2, 7:5 nad domácí Peyton Stearnsovou a z posledních 12 zápasů zaznamenala 10. vítězství.

Muchová – Jastremská 7:6, 6:2

Poprvé od porážky v zápase o olympijský bronz ve čtyřhře žen se na kurtu představila Karolína Muchová. V prvním zápase na tvrdém povrchu od loňského US Open zdolala 7:6, 6:2 sousedku ze světového žebříčku Dajanu Jastremskou, byť v první sadě třikrát nepotvrdila brejk a v tie-breaku za stavu 1:6 čelila pěti setbolům v řadě. S Ukrajinkou neztratila ani ve čtvrtém vzájemném duelu jediný set. 

Sedmadvacetiletá Češka tak úspěšně vykročila za obhajobou loňského finále. Ve druhém kole se utká poprvé s domácí světovou šestkou Jessicou Pegulaovou, jež v pondělí slavila triumf v Torontu.

Bouzková – Frechová 6:3, 4:6, 3:6

Marie Bouzková po postupu do finále ve Washingtonu utrpěla tři třísetové porážky v řadě. Na dvou turnajích WTA 1000 hned v prvním kole neudržela vedení, v Cincinnati šestadvacetiletá Češka podlehla 6:3, 4:6, 3:6 Polce Magdaleně Frechové, neobhájí loňské čtvrtfinále a vypadne z TOP 40.

Postoupily dvě z pěti Češek

Prvním kolem tak prošly jen dvě z pěti českých tenistek. Už v úterý vítězně odstartovala Karolína Plíšková, naopak hned po úvodním vystoupení vypadla podoběn jako Siniaková a Bouzková také Linda Nosková.

Ani v Cincinnati nezahájily přípravu na US Open dvě žebříčkově nejvýše postavené Češky a vítězky posledních dvou ročníků Wimbledonu Markéta Vondroušová a Barbora Krejčíková, které stále trápí zdravotní potíže.

Silné startovní pole

Cincinnati se těší z výrazně našlapanějšího startovního pole oproti v pondělí dohrané tisícovce v Torontu. Nechybí světová jednička Iga Šwiateková, Jelena Rybakinová, Jasmine Paoliniová či olympijská vítězka Qinwen Zheng. Titul obhajuje Coco Gauffová.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Cincinnati