Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová padla s Pegulaovou a finále nezopakuje, Češky na tisícovce v Cincinnati dohrály

Karolína Muchová vypadne z TOP 50 žebříčku (archivní foto)
Karolína Muchová vypadne z TOP 50 žebříčku (archivní foto)Profimedia
Karolína Muchová (27) vypadla coby poslední Češka na probíhajícím podniku WTA 1000 v Cincinnati ve druhém kole. Bývalá světová osmička v něm neudržela vedení setu, nakonec domácí favoritce Jessice Pegulaové (30) podlehla 7:5, 4:6, 2:6 a neobhájí loňskou finálovou účast. Američanka zatím v Ohiu navazuje na úspěšnou obhajobu titulu před pár dny na tisícovce v Montrealu a ještě v pátek porazila také krajanku Taylor Townsendovou (28).

Pegulaová – Muchová 5:7, 6:4, 6:2

Karolína Muchová zakončila obhajobu finálové účasti na prestižní tisícovce v Cincinnati už ve druhém kole a čeká ji vypadnutí z nejlepší padesátky žebříčku. Bývalá světová osmička zvládla úvodní zápas s trápící se Dajanou Jastremskou, ale na rozjetou Jessicu Pegulaovou už nestačila.

Duel s domácí zástupkyní zahájila kvůli dešti až v pátek a měla ho velmi dobře rozehraný. V úvodní sadě sice nevyužila tři setboly na returnu a napoprvé ji nedopodávala, nicméně na druhý pokus už uspěla a po zhruba hodině hry šla do vedení.

Pegulaová se však stihla přizpůsobit rychlejšímu povrchu a od začátku druhého dějství byla lepší hráčkou na kurtu. Muchová musela neustále dotahovat nepříznivé skóre a od stavu 2:3 ve druhém setu třikrát po sobě ztratila servis. Ještě méně dokázala vzdorovat v rozhodující sadě, Američanku pustila do náskoku 3:0 a za celý set se nedostala k brejkbolu.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Muchová se na konci června vrátila po devítiměsíční pauze zaviněné zraněním pravého zápěstí a v Cincinnati odehrála teprve pátý turnaj v probíhající sezoně. Finalistka loňského French Open zapsala čtvrtfinále v Eastbourne a finále v Palermu, avšak ve Wimbledonu a na olympiádě v Paříži, kde bojovala o bronz ve čtyřhře, vypadla v úvodním kole a první letošní turnaj na betonech uzavřela o kolo později.

Rodačka z Olomouce byla poslední českou nadějí ve dvouhře žen. Ve stejné fázi vypadla také Karolína Plíšková a již v prvním kole se s podnikem v Cincinnati rozloučily Linda Nosková, Marie Bouzková a Kateřina Siniaková.

Pegulaová dorazila do Cincinnati po úspěšné obhajobě titulu na tisícovce v Kanadě a během pátečního programu musela zvládnout dva zápasy. Po obratu proti Muchové si poradila 6:2, 6:3 s krajankou Taylor Townsendovou a protáhla svou aktuální neporazitelnost na sedm utkání. O první semifinále v Ohiu se popere s Leylah Fernandezovou, která bude usilovat o své první semifinále na akcích WTA 1000.

Další čtvrtfinálové dvojice utvořily světová jednička Iga Šwiateková s Mirrou Andrejevovou, Aryna Sabalenková s Ljudmilou Samsonovovou a Anastasia Pavljučenkovová s Paulou Badosaovou.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Cincinnati