Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner v Cincinnati začal výhrou nad domácím teenagerem, odvracet musel osm brejkbolů

Jannik Sinner v Cincinnati zahájil generálku na US Open.
Jannik Sinner v Cincinnati zahájil generálku na US Open.Profimedia
Jannik Sinner (22) na Masters v Cincinnati loňské zaváhání v úvodním vystoupení nezopakoval. Do letošního ročníku vstoupil první hráč světa výhrou 6:4, 7.5 nad domácím teenagerem Alexem Michelsenem (19), kterého porazil i díky odvrácení všech osmi brejkbolů. O čtvrtfinále se italský favorit utká s Argentincem Sebastiánem Báezem, nebo Australanem Jordanem Thompsonem.

Sinner – Michelsen 6:4, 7:5

Jannik Sinner kvůli angíně přišel o olympijský turnaj a přípravu na US Open zahájil minulý týden v Montrealu. Už ve čtvrtfinále ale prohrál s Andrejem Rubljovem a neobhájil triumf z loňského Toronta. Navíc se mu ozvaly bolesti kyčle, kvůli které na jaře odstoupil z turnaje Masters v Madridu a přišel o domácí tisícovku v Římě.

Už po čtyřech dnech se ale na kurty vrátil a navíc vítězně. V Cincinnati, kde před rokem vypadl hned po úvodním vystoupení s Dušanem Lajovičem, má šanci získat zpět alespoň část bodů do světového žebříčku a letos brzké zaváhání nezopakoval. S domácím Alexem Michelsenem si poradil 6:4, 7:5 a postoupil do osmifinále.

Sestřih zápasu

Jannik Sinner s Alexem Michelsenem nezaváhal
Livesport

Dvaadvacetiletý Ital sice v pěti různých gamech čelil celkem osmi brejkbolům, ale o servis ani jednou nepřišel. Sám v každém setu využil jednu šanci na brejk a proti o tři roky mladšímu Američanovi ze šesté světové stovky potvrdil roli favorita.

"Ještě nejsem stoprocentní, mým hlavním cílem je maximálně se uzdravit na US Open," řekl první hráč světa Sinner, který soupeře přestřílel na vítězné údery 28:14 a zároveň udělal o 10 nevynucených chyb méně (32:42).

Statistiky zápasu Jannik Sinner – Alex Michelsen
Statistiky zápasu Jannik Sinner – Alex MichelsenLivesport

O místo ve čtvrtfinále, v němž by se mohl po týdnu dočkat odvety proti Rubljovovi, si Sinner zahraje v pátek v den svých 23. narozenin proti Sebastiánu Báezovi z Argentiny, nebo Australanu Jordanu Thompsonovi. 

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Cincinnati