Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner v Cincinnati oplatil týden starou porážku Rubljovovi, v semifinále vyzve Zvereva

Aktualizováno
Jannik Sinner podnikl úspěšnou odvetu proti Andrejovi Rubljovovi.
Jannik Sinner podnikl úspěšnou odvetu proti Andrejovi Rubljovovi.AFP
Jannik Sinner (23) prohrál před týdnem ve čtvrtfinále na Masters v Montrealu s Andrejem Rubljovem (26), ale ve stejné fázi na další tisícovce v Cincinnati ruského protivníka zdolal 4:6, 7:5, 6:4 a znovu vylepšil své maximum v tomto dějišti. O první finálovou účast od červnového triumfu na trávě v Halle bude aktuální lídr žebříčku bojovat s Alexanderem Zverevem (27), který zvládl po setech 3:6, 7:6, 7:5 bitvu s domácím Benem Sheltonem (21).

Sinner – Rubljov 4:6, 7:5, 6:4

Jannik Sinner odehrál po cestě do semifinále probíhajícího turnaje Masters 1000 v Cincinnati jen dva zápasy. Po volném losu v prvním kole si poradil s domácím Alexem Michelsenem, v osmifinále měl nakonec po odstoupení Jordana Thompsona volno a ve čtvrtfinále oplatil týden starou porážku ze stejné fáze v Montrealu Andrejovi Rubljovovi.

Ital byl ovšem potenciálně dvakrát jediný míček od dalšího nezdaru proti tomuto soupeři. Po ztrátě úvodního setu totiž čelil v tom následujícím za stavu 3:4 dvěma brejkbolům v řadě. Aktuální lídr žebříčku nepředváděl v úvodní polovině zápasu přesvědčivý výkon a na své poměry příliš chyboval, po senzační obraně v jedné z dlouhých výměn v koncovce druhé sady se ovšem rozjel.

Hodinové druhé dějství nakonec urval na svou stranu a aktéři museli do rozhodujícího setu, v němž oba pořádně trápil silný vítr. Také v něm Sinner zaváhal na vlastním servisu, dokonce dvakrát a celkově už počtvrté a popáté v utkání, nicméně pokaždé měl v zádech náskok dvou brejků a jeden z nich si vždy pohlídal.

Sestřih zápasu

Sinner oplatil porážku Rubljovovi.
Livesport

Sinner nastartoval po skončení loňského US Open životní období. Na lednovém Australian Open získal svůj první grandslamový titul, po French Open se stal světovou jedničkou a v této nové roli ovládl hned svůj první turnaj na trávě v Halle, kde slavil už čtvrté prvenství v aktuální sezoně.

V posledních týdnech však bojoval se zdravotními problémy, mimo jiné musel kvůli angíně vynechat olympijský turnaj v Paříži. Dle svých slov stále není stoprocentně fit a letos se netrápí se zdravím poprvé. Přesto postoupil na všech letošních turnajích minimálně do čtvrtfinále a má v tomto roce famózní bilanci 46:5.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

V tomto týdnu už dvakrát vylepšil své maximum na podniku Masters v Ohiu, v minulosti byl nejdál v osmifinále. Postupem do semifinále solidně vykompenzoval bodovou ztrátu za neúspěšnou obhajobu titulu před týdnem na akci stejné kategorie v Montrealu a stále může využít vypadnutí rivala Carlose Alcaraze. Navíc se stal prvním italským semifinalistou Western & Southern Open v otevřené éře tenisu.

Jeho semifinálovým protivníkem bude bývalý šampion Alexander Zverev (H2H 1:4). Sinner bude v neděli útočit na své páté finále v probíhající sezoně, všechna čtyři předchozí vyhrál. Na dosah má celkově 19. finálovou účast, pátou na prestižních tisícovkách.

Zverev – Shelton 3:6, 7:6, 7:5

Namále měl také Alexander Zverev. Šampion ročníku 2021 musel zvládnout bitvu a dešťovou přestávku v utkání s domácím Benem Sheltonem. Německý favorit využil v zápase jen jeden z osmi brejkbolů, ale sám o podání také přišel pouze jednou. Na kurtu strávil nepočítaje přerušení dvě a půl hodiny.

V tie-breaku druhé sady začal ztrátou na podání, nicméně pak získal sedm z následujících devíti bodů a zkrácenou hru ovládl jednoznačně 7:3. V rozhodujícím setu, v němž oba aktéři odvraceli několik brejkbolových hrozeb, slavil Zverev v 11. gamu svůj první brejk a napínavý duel po likvidaci celkově čtvrtého brejkbolu Sheltona dopodával.

Sestřih zápasu

Zverev přetlačil po obratu domácího Sheltona.
Livesport

Všech sedm úvodních startů na Western & Southern Open zakončil nejpozději ve druhém kole. Při posledních třech účastech však pokaždé postoupil minimálně do semifinále. V roce 2021 tady získal jeden ze svých šesti titulů z podniků Masters a v loňském semifinále podlehl ve dvou těsných setech pozdějšímu šampionovi Novakovi Djokovičovi.

Proti Jannikovi Sinnerovi bude usilovat o své 12. kariérní finále na tisícovkách. S aktuálním lídrem pořadí má pozitivní bilanci 4:1 a vyhrál s ním poslední čtyři vzájemné souboje. Naposledy se střetli na loňském US Open, kde došlo na pětisetovou bitvu.

Rune – Draper 6:4, 6:2

Holger Rune má na Masters v Cincinnati na dosah své premiérové finále od úvodního lednového týdne a také potenciální útok na první titul od loňského dubna. Dánský mladík přehrál ve čtvrtfinále bez ztráty servisu 6:4, 6:2 Jacka Drapera.

Bývalý šampion pařížské tisícovky bude ve svém prvním semifinále po čtyřech měsících čelit domácímu Francesovi Tiafoeovi (H2H 0:0), jemuž vzdal Hubert Hurkacz. Američan zapsal jubilejní 200. výhru na hlavní tour a zabojuje o své první finále na tisícovkách.

Hurkacz se v rámci probíhající US Open Series vrátil pár týdnů po operaci menisku a ve všech pěti úvodních zápasech musel hrát tři sety. Stejně jako před týdnem v Montrealu vypadl i na dalším Masters ve čtvrtfinále, tentokrát musel po prohrané úvodní sadě (3:6) skrečovat kvůli zranění lýtka.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Cincinnati