Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Poprvé po 23 letech. V Charlestonu prošly do semifinále všechny nejvýše nasazené tenistky

Mezi elitní čtyřku se probojovala také Belinda Bencicová.
Mezi elitní čtyřku se probojovala také Belinda Bencicová.@WTA
Belinda Bencicová (26) na antukovém turnaji WTA 500 v Charlestonu porazila v repríze loňského semifinále Jekatěrinu Alexandrovovou (28), oplatila jí dva týdny staré vyřazení z Miami a dál pokračuje za premiérovým obhájením titulu. V semifinále narazí na domácí nasazenou jedničku Jessicu Pegulaovou (29), teprve podruhé v kariéře postoupila do antukového semifinále.

Do semifinále se v Charlestonu dostaly po 23 letech všechny čtyři nejvýše nasazené tenistky. Na turnaji 2012 se to stalo naposledy v roce 2012 ve Stuttgartu.

Na zelené antuce v Charlestonu tak napodobily své předchůdkyně z roku 2000, kdy v semifinále byly později vítězná Mary Pierceová, Conchita Martínezová, Monika Selešová a Arantxa Sánchezová Vicariová.

Bencicová – Alexandrovová 2:0

Bencicová v úvodu sezony triumfovala v Adelaide a Abú Zabí a z 16 zápasů prohrála jen s Igou Šwiatekovou a Arynou Sabalenkovou. Pak ale (oficiálně) kvůli únavě odstoupila z Dauhá a z následných pěti duelů vyhrála jen dva. 

Zpátky na vítěznou vlnu se dostala na první letošní akci na antuce. V Charlestonu porazila kanadskou kvalifikantku Katherinu Sebovou, po obratu domácí Shelby Rogersovou a ve čtvrtfinále si poradila i s Jekatěrinou Alexandrovou.

Švýcarka v repríze loňského semifinále zvítězila dvakrát 6:3, soupeřce oplatila porážku z předchozího turnaje v Miami a vzájemnou bilanci upravila na 4:3.

Olympijská vítězka Bencicová má šanci v Jižní Karolíně poprvé v kariéře obhájit titul a zároveň poprvé vyhrát podruhé jeden turnaj. O celkově 17. finále si tenistka se slovenskými kořeny zahraje s domácí světovou trojkou Pegulaovou, s níž ve třech vzájemných duelech neztratila ani set.

Pegulaová – Badosaová 2:0

Pegulaová ve čtvrtfinále porazila 6:3, 7:6 Španělku Paulu Badosaovou a podruhé v kariéře postoupila do semifinále antukového turnaje WTA. Jejím maximem na cihlové drti je finále v Madridu 2022.

Američanka zaznamenala už 22. vítězství v sezoně, což je nejvíce na okruhu WTA. Proti Badosaové ji nezastavil ani nepříjemný vítr.

"Podmínky se horšily a věděla jsem, že se blíží déšť. Takže jsem moc ráda, že jsem to dotáhla ve dvou setech," řekla Pegulaová po dramatickém tie-breaku, který vyhrála 8:6. V semifinále je na čtvrté ze šesti letošních turnajů.

Sestřih zápasu Pegulaová – Badosaová
Livesport CZ

Kasatkinová – Keysová 2:1

Kasatkinová zdolala v souboji bývalých šampionek 6:7, 6:4, 6:2 domácí Madison Keysovou, s níž si poradila teprve podruhé z deseti pokusů.

Sestřih zápasu Kasatkinová – Keysová
Livesport CZ

Jabeurová – Kalinská 1:0

V semifinále se vítězka z roku 2017 utká se světovou pětkou Jabeurovou. Tunisanka poprvé od loňského US Open vyhrála tři zápasy po sobě, do semifinále loňská finalistka postoupila po skreči Anny Kalinské, jež vzdala za stavu 0:6 a 1:4.

Sestřih zápasu Jabeurová – Kalinská
Livesport CZ