Krejčíková finále v Birminghamu neobhájí, ve čtvrtfinále skončila na raketě Potapovové

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková finále v Birminghamu neobhájí, ve čtvrtfinále skončila na raketě Potapovové

Barbora Krejčíková si v Birminghamu první letošní semifinále nezahraje
Barbora Krejčíková si v Birminghamu první letošní semifinále nezahrajeProfimedia
Barbora Krejčíková (28) na prvním letošním turnaji na trávě osm měsíců dlouhé čekání na semifinále neukončila. Česká tenistka ve čtvrtfinále podlehla 1:6, 4:6 Rusce Anastasii Potapovové (23) a neobhájí loňské finále.

Potapovová – Krejčíková 6:1, 6:4

Barbora Krejčíková v Birminghamu poprvé od postupu do čtvrtfinále Australian Open vyhrála zápas po využití mečbolu a přerušila sérii pěti porážek, která se táhla po dvouměsíční pauze zaviněné nemocemi a bolestmi zad. 

Na výhry nad Darjou Savilleovou a Harriet Dartovou ale navázat nedokázala. Ve čtvrtfinále druhá nasazená Češka nenašla recept na Anastasii Potapovovou, které podlehla 1:6, 4:6 a prohrála druhý ze tří vzájemných zápasů. Na o pět let mladší Rusce ztroskotala před čtyřmi dny i ve čtyřhře, v níž startovala s Dianou Šnajderovou.

Statistiky zápasu Anastasia Potapovová – Barbora Krejčíková
Statistiky zápasu Anastasia Potapovová – Barbora KrejčíkováLivesport

Osmadvacetileté Krejčíkové se nepovedl vstup do utkání a rychle prohrávala 0:5. Byť měla ve třech ze čtyř gamů brejkbol, servis soupeřce nesebrala a set prohrála 1:6.

Ve druhé sadě hru vyrovnala, ale v sedmé hře potřetí přišla o podání a zpátky do hry se už nedostala. Za stavu 4:5 sice vedla při servisu soupeřky 30:0, k brejkbolu se však nepropracovala a třiadvacetiletá Potapovová duel ukončila ziskem čtyř fiftýnů v řadě.

Dvojnásobná vítězka Roland Garros z roku 2021 Krejčíková v Birminghamu neobhájí loňské finále a neukončila čekání na semifinále, které si zahrála naposledy loni v únoru v čínském Zhengzhou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Birminghamu