Bouzková v Birminghamu skončila ve druhém kole, Krejčíková postoupila do čtvrtfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bouzková v Birminghamu skončila ve druhém kole, Krejčíková postoupila do čtvrtfinále

Marie Bouzková nestačila na Dianu Šnajderovou
Marie Bouzková nestačila na Dianu ŠnajderovouProfimedia
Marie Bouzková (25) skončila na prvním přípravném turnaji před Wimbledonem ve druhém kole. Na trávě v Birminghamu česká tenistka nestačila na Rusku Dianu Šnajderovou (20), které podlehla 6:7, 3:6. Po čtyřech měsících se podařilo postoupit do čtvrtfinále Barboře Krejčíkové (28), jež porazila domácí Harriet Dartovou (27).

Šnajderová – Bouzková 7:6, 6:3

Marie Bouzková v prvním kole přežila bitvu s Heather Watsonovou, druhou soupeřku už ale nezdolala. Po setech 6:7, 3:6 podlehla Dianě Šnajderové, které se povedla odveta za loňské semifinále v Nanchangu.

Pětadvacetiletá Češka přitom v úvodu utkání vedla 4:0, ale pak třikrát po sobě neudržela podání, ztratila pět her v řadě a prohrávala 4:5. Výrazně aktivněji hrající Šnajderová sice set při svém podání neuzavřela, ale v tie-breaku se jí to již povedlo hned při prvním setbolu. Ve druhé sadě Bouzková smazala manko brejku, jenže rebrejk na 3:4 potvrdit nedokázala.

Statistiky zápasu Diana Šnajderová – Marie Bouzková
Statistiky zápasu Diana Šnajderová – Marie BouzkováLivesport

Bouzkovou, která má letos na kontě jen dvě čtvrtfinálové účasti, v Birminghamu čeká ještě čtyřhra se Španělkou Sarou Sorribesovou. Poté se čtvrtfinalistka Wimbledonu 2022 přesune do Eastbourne, kde v kvalifikaci zahájí generálku na obhajobu wimbledonského osmifinále.

Dartová – Krejčíková 3:6, 4:6

Barbora Krejčíková v Birminghamu přerušila sérii pěti porážek a čtyři měsíce dlouhé čekání na výhru a dokázala na ni navázat. Set neztratila ani s druhou soupeřkou, domácí Harriet Dartovou porazila 6:3, 6:4 a podruhé v sezoně vyhrála na jednom turnaji víc jak jeden zápas.

Finalistka loňského ročníku postupem do čtvrtfinále vyrovnala své letošní maximum z Australian Open a Abú Zabí. O první semifinále od loňského podzimu si zahraje s Anastasií Potapovovou (H2H 1:1).

Výsledky turnaje WTA 250 v Birminghamu