Pegulaová odvrátila pět mečbolů Kalinské a v Berlíně získala první trofej na trávě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pegulaová odvrátila pět mečbolů Kalinské a v Berlíně získala první trofej na trávě

Jessica Pegulaová v prvním finále na trávě čelila pěti mečbolům
Jessica Pegulaová v prvním finále na trávě čelila pěti mečbolůmProfimedia
Světová pětka Jessica Pegulaová (30) na turnaji WTA 500 v Berlíně proměnila své první letošní finále a premiérové na trávě v zisk 5. titulu a prvního mimo tvrdý povrch. Zkušená Američanka, jež na jaře dva měsíce nehrála kvůli zdravotním potížím, ve finálovém duelu udolala po odvrácení pěti mečbolů 6:7, 6:4, 7:6 Rusku Annu Kalinskou (25), jež padla i ve svém druhém finále po třísetovém boji.

Pegulaová – Kalinská 6:7, 6:4, 7:6

Jessica Pegulaová v neděli nejprve zvládla dohrávku semifinále proti krajance a deblové parťačce Coco Gauffové, proti které jí stačilo získat 4 z 5 bodů, a poté ve finále udolala 6:7, 6:4 a 7:6 Annu Kalinskou z Ruska.

Třicetiletá Američanka se v souboji o titul ujala vedení 3:0, Kalinská ale srovnala a ve zkrácené hře neprohrála jediný míček. Druhý set pro sebe získala Pegulaová, které ale poté vůbec nevyšel úvod rozhodující sady.

O pět let mladší Kalinská se ujala vedení 4:1, a i když dovolila soupeřce srovnat, dostala se k pěti mečbolům. Třicetiletá Pegulaová ale všechny ve dvou gamech při svém servisu odvrátila a sama poté v tie-breaku za stavu 6:3 hned při první možnosti utkání ukončila.

Pegulaová odehrála teprve druhý turnaj po dvou měsících, během kterých léčila zranění v oblasti žeber, a zahrála si celkově 11. finále a první od loňského Turnaje mistryň. Ziskem první trofeje na trávě navázala na triumfy z Washingtonu 2019, Guadalajary 2022, Montrealu 2023 a Soulu 2023.

"Věděla jsem, že na tomto povrchu bych mohla hrát dobře. Dát si pár týdnů přípravy na trávě navíc se tedy rozhodně vyplatilo. Hrála jsem tu opravdu dobrý tenis a porazila jsem několik skvělých soupeřek. Získat titul na takovém turnaji je vážně skvělé," radovala se Pegulaová, jež ve čtvrtfinále zdolala ve třech setech Kateřinu Siniakovou.

Pětadvacetiletá Kalinská hrála finále podruhé v kariéře a opět v něm neudržela vedení 1:0 na sety. Zatímco proti Pegulaové neproměnily mečboly, v únoru na podniku WTA 1000 v Dubaji nedopodávala zápas proti Italce Jasmine Paoliniové. V novém vydání žebříčku si ale o sedm pozic vylepší osobní maximum posunem na 17. příčku.

Výsledky turnaje WTA 500 v Berlíně