Obhajoba wimbledonského triumfu v ohrožení. Vondroušová v přípravě uklouzla a vzdala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Obhajoba wimbledonského triumfu v ohrožení. Vondroušová v přípravě uklouzla a vzdala

Markéta Vondroušová druhý letošní zápas na trávě nedohrála
Markéta Vondroušová druhý letošní zápas na trávě nedohrálaAFP
Markéta Vondroušová (24) se 11 dní před zahájením obhajoby wimbledonského triumfu zranila. Česká tenistka skrečovala zápas druhého kola prvního ze dvou přípravných turnajů na trávě v Berlíně, kde v úvodním setu proti Anně Kalinské (25) podklouzla a bolestivě si přisedla pravou nohu. Po ošetření ještě dva gamy zkusila pokračovat, nakonec ale musela za stavu 5:5 se slzami v očích vzdát.

Vondroušová – Kalinská 5:5 / skreč V.

Tráva byla pro Markétu Vondroušovou dlouho velmi neoblíbeným povrchem, loni na ní ale vyhrála 9 z 10 zápasů a slavila senzační triumf ve Wimbledonu.

Po dnešku ale možná na nevyzpytatelný povrch znovu změní názor. Už ve druhém utkání přípravy na svůj životní úspěch na kluzkém krátce střiženém pažitu podklouzla a poranila si pravou nohu.

Sokolovská rodačka zahájila přípravu na slavný turnaj v All England Clubu znovu po roce na podniku WTA 500 v Berlíně a v úvodním kole si bez větších potíží poradila se Španěkou Rebekou Masárovou. Zápas o obhájení loňského čtvrtfinále ale nedohrála a po 10. gamu vzdala.

Přitom čtyřiadvacetiletá Češka začala proti 24. hráčce světa Anně Kalinské skvěle a za stavu 5:2 měla dva setboly. Ani jeden ale nevyužila a když šla v následné hře podávat, v průběhu první výměny došlo k nešťastnému pádu. Vondroušová se s bolestivou grimasou chytala za pravou nohu a byť po ošetření a se zabandážovaným stehnem zkusila hrát, získala už jen jeden z osmi fiftýnů a za stavu 5:5 vzdala.

"Jak upadla, něco si v noze natáhla. Nejspíš tříslo," řekl po tenistčině vyšetření webu iSport.cz trenér I. ČLTK Praha Petr Vaníček, který Vondroušovou v Berlíně doprovází.

Finalistku Roland Garros 2019 Vondroušovou provázejí zranění v průběhu celé kariéry. Nejčastěji měla potíže s levým zápěstím, s nímž byla v letech 2019 a 2022 na operaci a pokaždé zhruba půl roku nehrála.

Příští týden je světová šestka Vondroušová přihlášena ještě na turnaj WTA 250 v Bad Homburgu, v lepším případě však lze očekávat odhlášku a soustředění sil na Wimbledon. Na konci července ji navíc čeká 'obhajoba' stříbrné medaile na Olympijských hrách v Paříži.

Kalinská se v dalším kole utká buď s krajankou Darjou Kasatkinovou, nebo Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

Z Češek pokračuje Siniaková

Naopak krátce po vypadnutí Vondroušové do čtvrtfinále postoupila Kateřina Siniaková, jež vyřadila světovou osmičku Qinwen Zheng. Druhé kolo proti hráčce TOP 10 ve čtvrtek nepřekonala Linda Nosková, která podlehla ve třech setech světové desítce Ons Jabeurové z Tuniska.

Výsledky turnaje WTA 500 v Berlíně