Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nosková v Berlíně postupuje. V prvním kole porazila bývalou wimbledonskou vítězku Kerberovou

Nosková si v Berlíně poradila s Kerberovu.
Nosková si v Berlíně poradila s Kerberovu.Profimedia
Linda Nosková (19) zvládla zápas prvního kola na prestižně obsazeném turnaji v Berlíně. Češka porazila bývalou světovou jedničku a wimbledonskou šampionku Angelique Kerberovou (36) 7:6, 2:6, 6:4 a připsala si druhou výhru na travnatém povrchu v kariéře.

Nosková – Kerberová 7:6, 2:6, 6:4

Linda Nosková zahájila travnatou sezonu na skvěle obsazeném turnaji WTA 500 v Berlíně, kde je mimo hráček z kvalifikace a divokých karet nejníže postavenou hráčkou. Češka však využila příznivého losu a v prvním kole přehrála bývalou světovou jedničku a nyní až 224. hráčku světa Angelique Kerberovou.

Česká hráčka se v začátku zápasu dostala do vedení 5:2. Sadu však nedopodávala a dovolila Kerberové srovnat. Česká teenagerka získala první set až v tie-breaku poměrem 7:4. Ve druhé sadě se Nosková držela pouze do stavu 2:2. Nevyužila ani jeden ze dvou brejkbolů a sama dvakrát o podání přišla.

Po sérii pěti ztracených her v řadě se Nosková opět dostala na vítěznou vlnu, když sebrala Kerberové servis a ujala se vedení 3:1. Výhodu brejku si udržela až do konce zápasu a vybojovala tak svoji nejcennější výhru na trávě.

Bývalá wimbledonská vítězka, která se letos vrací po mateřské dovolené, na domácím travnatém podniku nikdy nevyhrála více než jeden zápas.

Nosková měla velmi dobrý vstup do letošní sezony, ale už několik měsíců se trápí. Hlavně díky semifinále v Brisbane a čtvrtfinále na grandslamovém Australian Open se vyšplhala do TOP 30 žebříčku, jenže na předchozích šesti turnajích dokázala 19letá Češka posbírat dohromady jen pět výher a po odjezdu z australského kontinentu stále čeká na první čtvrtfinálovou účast.

Výsledky turnaje WTA 500 v Berlíně