Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková s Vondroušovou na trofej z Berlína nedosáhly, ve finále nevyužily tři mečboly

Siniaková s Vondroušovou ve finále nevyužily tři mečboly
Siniaková s Vondroušovou ve finále nevyužily tři mečbolyProfimedia
Kateřina Siniaková (27) a Markéta Vondroušová (23) první společný turnaj v triumf neproměnily. České tenistky ve finále travnatého podniku WTA 500 v Berlíně neproměnily tři mečboly proti Francouzce Caroline Garciaové (29) a brazilské deblové specialistce Luise Stefaniové (25) a prohrály 6:4, 6:7, 4:10.

Garciaová / Stefaniová – Siniaková / Vondroušová 4:6, 7:6, 10:4

Kateřinu Siniakovou a Markétu Vondroušovou za poslední rok spojovalo především podobné zranění zápěstí, tento týden však spojily síly na kurtu a málem to hned na prvním turnaji dotáhly až na vrchol. 

České tenistky, které jediný společný zápas odehrály loni v Billie Jean King Cupu (vítězně), na trávě v Berlíně vyřadily nasazené čtyřky Annu Danilinovou s Yi-Fan Xu i dvojky Desirae Krawczykovou s Demi Schuursovou a postoupily do finále.

V něm si v neděli na trávě v Německu vypracovaly tři mečboly, ale poslední míček získat nedokázaly. Se čtvrtou singlistkou současnosti Francouzkou Caroline Garciaovou, jež ve čtyřhře žen vyhrála dvakrát Roland Garros, a Brazilkou Luisou Stefaniovou, která má ve sbírce deblových úspěchů olympijský bronz z Tokia 2021 či grandslamovou trofej ze smíšené čtyřhry na letošním Australian Open, nakonec prohrály 6:4, 6:7, 4:10.

Siniaková s Vondroušovou se k mečbolům dostaly v tie-breaku druhého setu, hlavní slovo si pak ale pokaždé vzala především 21. deblistka světa Stefaniová. Poprvé trefila skvělý servis, který Siniaková nedokázala vrátit do kurtu. Další dvě situace, kdy byly s parťačkou míček od porážky, vyřešila smečí na síti.

U té pak brazilská tenistka připravila i první setbol, s Garciaovou získaly 13 z posledních 17 bodů a povedeným závěrem rozhodly o svém triumfu hned na prvním společném turnaji. Během něj vyřadily i nasazené jedničky Nicole Melicharovou s Ellen Pérezovou, jediný set ztratily až ve finále. 

27letá Siniaková, aktuálně vedoucí žena světového žebříčku deblistek, nerozšířila svou sbírku 22. titulů ve čtyřhře, z nichž sedm slavila na grandslamech. O čtyři roky mladší Vondroušová marně usilovala o teprve třetí deblový titul.

29letá Garciaová, vítězka loňského Turnaje mistryň ve dvouhře, i 25letá Stefaniová vyhrály soutěž ve čtyřhře shodně poosmé v kariéře. 

Ve finále dvouhry naopak uspěla Petra Kvitová, jež vybojovala svůj 31. titul a 6. z trávy po výhře nad Chorvatkou Donnou Vekičovou.

Výsledky turnaje WTA 500 v Berlíně