Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nadal si v Bastadu zahraje první letošní antukové čtvrtfinále. Norrieho přemohl ve dvou setech

Nadal v Bastadu přehrál Norrieho.
Nadal v Bastadu přehrál Norrieho.Profimedia
Rafael Nadal (38) absolvuje v Bastadu, kam zavítal poprvé od triumfu v roce 2005, svůj premiérový turnaj po vyřazení v úvodním kole oblíbeného French Open. Antukový král však potvrzuje, že se na turnaj dobře připravil a bez ztráty setu postoupil do druhého čtvrtfinále v letošní sezoně. Bývalý lídr žebříčku ve druhém kole přehrál nasazenou pětku Camerona Norrieho (28) 6:4, 6:4.

Norrie – Nadal 4:6, 4:6

Nadal startuje v Bastadu ve čtyřhře po boku Caspera Ruuda, se kterým po včerejší bitvě postoupili do semifinále. První dva duely zvládl Španěl i v singlové soutěži. Ve druhém kole porazil nasazenou pětku Norrieho 6:4, 6:4 a vzájemnou bilanci upravil na 5:1.

Brit byl v úvodních hrách suverénní na podání a trápil Nadala častým zkrácením hry. Španěl se k prvním brejkbolům dostal až po půl hodině hry a třetí šanci po forhandové chybě soupeře využil. Náskok si udržel až do konce sady, když v 10. gamu využil při svém servisu druhý setbol.

Sestřih zápasu

Sestřih utkání Nadal - Norrie
Livesport

Ve druhé sadě prohrával majitel 22 grandslamových trofejí už 1:4, skóre však dokázal otočit a po sérii pěti her vřadě slavil postup do prvního letošního antukového čtvrtfinále.

O premiérové semifinále od Wimbledonu v roce 2022 se utká v prvním vzájemném duelu se čtvrtým nasazeným Marianem Navonem.

Ve švédském Bastadu účinkuje po dlouhých 19 letech. Při posledním startu v roce 2005 tam získal titul a ani letos neskončí dříve než ve čtvrtfinálové fázi. Během sezony 2005, která je jednou z jeho nejúspěšnějších, nakonec posbíral 11 trofejí.

Španěl se v letošním roce vrátil po téměř 12měsíční pauze zaviněné zraněním kyčelního kloubu, s nímž musel na operaci. V Bastadu hraje teprve šestý turnaj v aktuální sezoně a první od nezdaru v úvodním kole French Open, kde 14násobný šampion antukového majoru vypadl s pozdějším finalistou Alexanderem Zverevem.

Do areálu Rolanda Garrose se minimálně ještě jednou vrátí, za necelé dva týdny se v něm totiž uskuteční olympijský turnaj. Navíc před pár týdny odmítl rozlučku připravenou pořadateli, takže není vyloučeno, že French Open absolvuje i v příštím roce.

Výsledky turnaje ATP 250 v Bastadu