Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nadal si poradil se synem slavného Borga, v Bastadu hraje poprvé od triumfu před 19 lety

Rafael Nadal se po 19 letech úspěšně vrátil do Bastadu.
Rafael Nadal se po 19 letech úspěšně vrátil do Bastadu.AFP
Rafael Nadal (38) absolvuje v Bastadu, kam zavítal poprvé od triumfu v roce 2005, svůj první turnaj po vyřazení v úvodním kole oblíbeného French Open. Antukový král začal ve švédském městě hladkou výhrou 6:3, 6:4 nad domácí divokou kartou Leem Borgem (21), synem 11násobného grandslamového šampiona Björna Borga. O teprve druhé čtvrtfinále v letošní sezoně bude bývalý lídr žebříčku usilovat proti nasazené pětce Cameronovi Norriemu (28).

Nadal – Borg 6:3, 6:4

Rafael Nadal zahájil své působení v Bastadu už v pondělí postupem ve čtyřhře po boku Caspera Ruuda a dle očekávání zvládl vstup i do singlové soutěže. V úvodním kole se střetl s divokou kartou Leem Borgem, synem slavného 11násobného grandslamového šampiona Björna Borga.

Proti domácímu mladíkovi, který má na kontě jen jedno vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu a ještě nikdy nebyl v TOP 300 žebříčku, neměl výraznější potíže. Španělský veterán si suverénně hájil servis, na němž ztratil jen 12 bodů a nečelil ani jednomu brejkbolu, a proměnil polovinu ze svých čtyř šancí na brejk.

Na kurtu se zdržel necelou hodinu a půl. "Byla to velká pocta zahrát si se synem jedné z největších legend našeho sportu," řekl Nadal v pozápasovém rozhovoru.

Sestřih zápasu

Nadal si poradil s Borgem ve dvou setech.
Livesport

Majitel 22 grandslamových trofejí se v letošním roce vrátil po téměř 12měsíční pauze zaviněné zraněním kyčelního kloubu, s nímž musel na operaci. V Bastadu hraje teprve šestý turnaj v aktuální sezoně a první od nezdaru v úvodním kole French Open, kde 14násobný šampion antukového majoru vypadl hned s pozdějším finalistou Alexanderem Zverevem.

Do areálu Rolanda Garrose se minimálně ještě jednou vrátí, za necelé dva týdny se v něm totiž uskuteční olympijský turnaj. Navíc před pár týdny odmítl rozlučku připravenou pořadateli, takže není vyloučeno, že French Open absolvuje i v příštím roce.

Ve švédském Bastadu účinkuje po dlouhých 19 letech. Při posledním startu v roce 2005 tady získal titul a při ani jedné ze tří návštěv neskončil dříve než ve čtvrtfinálové fázi. Během sezony 2005, která je jednou z jeho nejúspěšnějších, nakonec posbíral 11 trofejí.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

O postup do svého druhého čtvrtfinále v probíhající sezoně a prvního od úvodního lednového týdne bude bojovat s nasazenou pětkou Cameronem Norriem. Ve vzájemné bilanci vede 4:1, ale poslední souboj loni v týmovém United Cupu ve třech setech prohrál.

Výsledky turnaje ATP 250 v Bastadu