Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hrubka umpirového rozhodčího v Basileji. Bohužel nemáme k dispozici techniku, mrzelo ho

Arnaud Gabas je zkušeným umpirovým rozhodčím.
Arnaud Gabas je zkušeným umpirovým rozhodčím.Joly Victor/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Těžko uvěřitelná chyba zkušeného umpirového sudího Arnauda Gabase v utkání mezi Tomásem Martínem Etcheverrym (25) a Benem Sheltonem (22) na pětistovce v basilejské hale jen nahrává těm, co žádají zavedení videa v tenise. Na incident navíc došlo za velmi důležitého stavu.

Etcheverry – Shelton 3:6, 4:6

Řada tenistů, fanoušků i novinářů volá po zavedení videa v tenise. A po rozhodnutí umpirového sudího Arnaude Gabase v utkání prvního kola v Basileji mezi Tomásem Martínem Etcheverrym a Benem Sheltonem mají další argument do sbírky.

Francouzský rozhodčí vyrobil v průběhu šestého gamu pořádnou nevynucenou chybu. Shelton totiž zahrál return daleko do autu a Gabas si myslel, že míč před dopadem na zem trefil nohu argentinského outsidera. Ten se marně dožadoval změny názoru z umpiru. "Bohužel nemáme k dispozici techniku. Je to moje rozhodnutí, musíme pokračovat ve hře," řekl Gabas zklamanému Etcheverrymu.

Incident se stal ve velmi důležitém momentě. Etcheverry za stavu 2:3 prohrával 15:30 na servisu a místo srovnání na 30:30 měl Shelton dva brejkboly. Američan nakonec soupeři podání sebral a o několik desítek minut později dokráčel k vítězství 6:3, 6:4. Argentinec přesto podal Gabasovi po skončení zápasu ruku. "Je neuvěřitelné, že ještě nemáme video. Takové věci se nemohou stávat," napsal Argentinec po utkání na sociální sítě.