Šwiateková odstoupila z turnaje v Bad Homburgu. Světovou jedničku skolila horečka

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šwiateková odstoupila z turnaje v Bad Homburgu. Světovou jedničku skolila horečka

Šwiateková v Bad Homburgu končí.
Šwiateková v Bad Homburgu končí.Profimedia
Světová jednička Iga Šwiateková (22) si necelé dva měsíce po své vůbec první skreči rozehraného zápasu připisuje další nechtěnou premiéru. V německém Bad Homburgu den po úspěšném debutu ve čtvrtfinále na trávě poprvé v kariéře odstoupila z rozehraného turnaje mezi zápasy, tři dny před startem Wimbledonu nenastoupí do dnešního semifinále proti Italce Lucii Bronzettiové (24) kvůli horečce způsobené zřejmě otravou jídlem.

Iga Šwiateková se v Bad Homburgu představila poprvé od triumfu na antukovém Roland Garros. Na své první akci na trávě od loňského Wimbledonu si poprvé zahrála čtvrtfinále na zeleném pažitu a po výhrách nad Tatjanou Mariaovou, Jil Teichmannovou a Annou Blinkovovou postoupila na sedmém z osmi posledních turnajů do semifinále.

Do něj ale dnes nenastoupí. Dvaadvacetiletá Polka oznámila, že kvůli horečce a probdělé noci není schopná hrát.

"Měla jsem hroznou noc, mám horečku a možná otravu z jídla. Nejsem dneska schopna podat žádný výkon, musím se o sebe postarat. Doufám, že bude brzy líp," napsala Šwiateková tři dny před startem Wimbledonu. Do něj vstoupí za tři, nebo čtyři dny soubojem s Číňankou Lin Zhu.

Z rozehraného turnaje odstoupila teprve podruhé v kariéře a na druhé ze tří posledních akcí. V květnu na antuce v Římě kvůli svalovému zranění poprvé skrečovala rozehraný zápas, dnes poprvé odstupuje mezi jednotlivými koly.

Šwiateková má v All England Clubu útočit na čtvrtý grandslamový titul, travnatý povrch jí ale sedí méně. Jejím maximem ve Wimbledonu je předloňské osmifinále, před rokem vypadla ve třetím kole.

Čtyřiadvacetiletá Bronzettiová po odstoupení polské favoritky postoupila bez boje do svého třetího finále a prvního mimo antuku. O druhý titul si zahraje s Američankou Emmou Navarrovou, nebo Kateřinou Siniakovou.