Siniaková pokračuje v Bad Homburgu v obhajobě, po skalpu Samsonovové je ve čtvrtfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková pokračuje v Bad Homburgu v obhajobě, po skalpu Samsonovové je ve čtvrtfinále

Siniaková je po skalpu Samsonovové ve čtvrtfinále.
Siniaková je po skalpu Samsonovové ve čtvrtfinále.Profimedia
Kateřina Siniaková (28) protáhla svou neporazitelnost v Bad Homburgu už na sedm zápasů a stále může na německém pažitu obhájit loňský triumf. Ve středeční dohrávce druhého kola porazila 6:3, 6:7, 6:3 nasazenou dvojku Ljudmilu Samsonovovou (25) a ve svém teprve druhém letošním čtvrtfinále na nejvyšším okruhu změří síly s Donnou Vekičovou (27).

Siniaková – Samsonovová 6:3, 6:7, 6:3

Kateřina Siniaková loni právě v Bad Homburgu zkompletovala trofeje ze všech tří povrchů a v tomto dějišti neprohrála už sedm utkání po sobě. Obhajobu loňského triumfu zahájila třísetovou výhrou nad Clarou Burelovou a následně znovu po roce na této akci porazila Ljudmilu Samsonovovou.

Proti nasazené dvojce, jež před dvěma týdny kralovala na pažitu v Hertogenboschi, nastoupila už v úterý. Kvůli tmě ale musel být zápas za stavu 6:3, 2:2 přerušen. Siniaková těsně před vynucenou pauzou ztratila náskok brejku ve druhé sadě a v dohrávce set ztratila poměrem 3:7 v tie-breaku.

V rozhodujícím dějství však obhájkyně titulu zlikvidovala všechny tři brejkboly Rusky a měla na kurtu i díky chybám soupeřky zase převahu. Všechny tři úvodní gamy, které šly vždy přes shodu, získala a vedení už si pohlídala.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Rodačka z Hradce Králové dosáhla až před týdnem v Berlíně, kde začínala již v kvalifikačních bojích, na své první letošní čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Teď je ovšem mezi nejlepší osmičkou druhým týdnem po sobě a od začátku berlínského turnaje posbírala už tři skalpy TOP 20.

Útok na své 18. semifinále na hlavní tour a první od říjnového triumfu v Nanchangu podnikne proti Donně Vekičové. Obě předchozí semifinálové účasti na travnatých dvorcích zaregistrovala právě v Bad Homburgu.

S Vekičovou, která má na kontě čtyři finále na nejrychlejším povrchu, má vysoce pozitivní vzájemnou bilanci 4:1. Na poslední souboj došlo letos v únoru v Dauhá, kde se potkaly po téměř pěti letech a Siniaková ztratila jen šest gamů.

Výsledky turnaje WTA 500 v Bad Homburgu