Siniaková má trofeje už ze všech povrchů! V Bad Homburgu slaví poprvé na trávě

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková má trofeje už ze všech povrchů! V Bad Homburgu slaví poprvé na trávě

Kateřina Siniaková v Eastbourne zkompletovala sbírku trofejí ze všech povrchů.
Kateřina Siniaková v Eastbourne zkompletovala sbírku trofejí ze všech povrchů.Profimedia
Kateřina Siniaková (27) na trávě v německém Bad Homburgu po dvou letech úspěšně složila finálový reparát a dala zapomenout na nepovedené období způsobené částečně i zdravotními potížemi. Pro celkově čtvrtý titul si dokráčela po finálové výhře nad Italkou Luciou Bronzettiovou (24), kterou v deštěm přerušeném duelu porazila 6:2, 7:6 a po skvělých výkonech především v závěru turnaje zkompletovala sbírku trofejí ze všech povrchů.

Bronzettiová –⁠ Siniaková 2:6, 6:7

Nejlepší deblistka světa Kateřina Siniaková si před šesti dny v Berlíně zahrála finále ve čtyřhře a po dlouhé době našla úderovou jistotu i zápasový rytmus. Předtím totiž i vinou zranění zápěstí tři měsíce nevyhrála a v singlu prohrála čtyři zápasy v řadě.

A nárůst formy nyní prodala i ve dvouhře na dalším turnaji na německé trávě v Bad Homburgu, kde si poradila se všemi pěti soupeřkami. Po Italce Elisabettě Cocciarettové, Jevgeniji Rodinové, světové patnáctce Ljudmile Samsonovové a Američance Emmě Navarrové udržela neporazitelnost i v zápase proti Italce Lucii Bronzettiové.

Sedmadvacetiletá Češka si v Německu poradila nejen se soupeřkami, ale i s nevlídným počasím a souvisejícím častým nepříjemným čekáním na zápasy. Náročné měla především poslední tři dny, neboť do večera natahované čtvrteční čtvrtfinále se nedohrálo, v sobotu odpoledne musela absolvovat zápas a půl a bez komplikací se neodehrálo ani sobotní finále.

Sestřih zápasu Bronzettiová –⁠ Siniaková
Livesport CZ

To začalo s hodinovým zpožděním a Siniaková byla v úvodu lepší hráčkou, byť soupeřka v sobotu postoupila bez boje přes světovou jedničku Igu Šwiatekovou a byla odpočatá. Češka sice na začátku druhé sady přišla o podání, předvedla ale okamžitý rebrejk a po necelé hodině vedla 6:2 a 2:1. 

Následně byl zápas kvůli dešti přerušen a tenistky se musely tři hodiny udržovat v provozní teplotě, než se počasí umoudřilo a pořadatelé je pustili zpátky na kurt. Obě si po návratu neudržely podání, ovšem Siniaková pak odskočila do vedení 6:2 a 5:2 a byla blízko triumfu.

Jenže cestu k trofeji si ještě pořádně zkomplikovala. Prohrála 13 fiftýnů v řadě a za stavu 5:5 musela přes shodu zabojovat o udržení servisu. Uspěla, v letos neoblíbeném tie-breaku si vypracovala čtyři mečboly v řadě a ten poslední využila agresivní hrou, kterou donutila Italku k chybě.

Pozápasový ohlas Siniakové
Livesport CZ

"Tenhle turnaj miluju, jsem opravdu šťastná, že jsem zpátky. Děkuju řediteli za tuhle nádhernou akci, je tu opravdu krásně a užila jsem si tu každou minutu. Díky všem, díky kterým je tenhle týden tak výjimečný" radovala se rodačka z Hradce Králové již s trofejí pro šampionku.

Siniaková hrála finále turnaje WTA poosmé v kariéře a už na třetí akci to dokázala podruhé. V Bad Homburgu si spravila chuť po předloňském nezdaru, kdy nestačila až na domácí Angelique Kerberovou.

Celkově čtvrtým triumfem a prvním na trávě navázala na předchozí tituly z Shenzhenu 2017 (tvrdý povrch), Bastadu 2017 (antuka) a Portoroži 2022 (tvrdý povrch) a zkompletovala sbírku trofejí ze všech povrchů.

Kateřina Siniaková v Bad Homburgu získala první titul na trávě
Kateřina Siniaková v Bad Homburgu získala první titul na trávěKateřina Siniaková

Ve světovém žebříčku Siniaková vyletí z 52. na 32. místo a bude ji dělit jediná příčka od vyrovnání maxima. Na nadcházejícím Wimbledonu začne proti nasazené Číňance Qinwen Zheng, která na trávě vyhrála během kariéry jen 2 ze 7 zápasů a letos na ní prohrála všechny čtyři sety. S krajankou Barborou Krejčíkovou bude česká tenistka obhajovat titul ve čtyřhře.

Čtyřiadvacetiletá Bronzettiová hrála finále potřetí v kariéře a poprvé na trávě. Jediný titul slavila před měsícem na antuce v Rabatu.

Výsledky turnaje WTA v Bad Homburgu