Nosková v Bad Homburgu přestřílela Townsendovou, po třísetové bitvě postoupila i Siniaková

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nosková v Bad Homburgu přestřílela Townsendovou, po třísetové bitvě postoupila i Siniaková

Aktualizováno
Linda Nosková zahájila turnaj v Bad Homburgu vítězstvím nad Taylor Townsendovou.
Linda Nosková zahájila turnaj v Bad Homburgu vítězstvím nad Taylor Townsendovou.Profimedia
Linda Nosková (19) zahájila svou letošní pouť na turnaji kategorie WTA 500 v Bad Homburgu vítězstvím 7:5 a 6:1 nad Američankou Taylor Townsendovou (28). V německém lázeňském městě vstoupila do turnaje úspěšně i jeho loňská vítězka Kateřina Siniaková (28), která přehrála Claru Burelovou (23) z Francie 2:1 na sety.

Townsendová – Nosková 5:7, 1:6

Noskové se podařilo navzdory nepříjemnému začátku s razantně hrající soupeřkou držet krok. Američanka, startující na turnaji jako lucky loser, vedla 2:0 a vypracovala si další tři brejkboly. Když je ale neproměnila, začala se čím dál více prosazovat česká teenagerka. 

Za stavu 3:5 odvrátila dva setboly, vzala si výhodu podání zpět a koncovku setu otočila pro sebe. Townsendové bylo málo platných sedm nastřílených es, česká hráčka totiž byla precizní při klíčových výměnách a v první sadě proměnila dva ze dvou nabídnutých brejkbolů.

Statistika zápasu.
Statistika zápasu.Livesport / EnetPulse

Nabyté sebevědomí pak prodala i ve druhém dějství, získala sedm her v řadě a vypracovala si rozhodující náskok. Townsendová, která byla v první polovině zápasu lepší hráčkou, v závěru vůbec nestíhala. I když Američanka odvrátila tři mečboly, první vzájemný souboj nakonec Nosková získala pro sebe po hodině a 25 minutách.

Českou tenistku ve druhém kole čeká souboj s Viktorií Tomovovou z Bulharska, která figuruje na 58. místě žebříčku WTA.

Siniaková – Burelová 6:3, 6:7, 6:1

Pro Kateřinu Siniakovou je turnaj v Bad Homburgu oblíbenou destinací. V roce 2021 se tu probojovala do finále a loni dokonce triumfovala. Ani to ale nestačilo k tomu, aby byla nasazenou hráčkou, a tak ji v prvním kole čekal souboj s Clarou Burelovou, která figuruje na 43. místě žebříčku WTA, a s níž měla doposud negativní bilanci.

Siniaková se na začátku zápasu hledala, pokud se ale trefila do prvního servisu, měla její francouzská soupeřka velké problémy. A také na příjmu si dokázala česká tenistka vynutit výměny, které často přetavila v body. V prvním dějství si Siniaková vynutila osm brejkbolů, z nichž tři proměnila a i díky tomu brala první set poměrem 6:3.

Statistika zápasu.
Statistika zápasu.Livesport / EnetPulse

Dominance české tenistky pokračovala i ve druhé sadě a to navzdory první ztrátě podání. Hned vzápětí totiž přišel re-break, následná jistá hra při vlastním podání a nakonec další prolomení servisu soupeřky na 5:3. Jenže pak nastala komplikce, Siniaková nedokázala dopodávat, a tak po prohraném tiebreaku musela čekat na další příležitost. 

Tu si vybojovala ve třetím setu zejména díky precizní hře na returnu. Češka vyhrála v rozhodujícím dějství všechna podání Burelové a po dvou hodinách a 21 minutách postoupila do druhého kola, kde se střetne s nasazenou dvojkou Ljudmilou Samsonovovou.

Výsledky turnaje WTA 500 v Bad Homburgu