Nosková poprvé vyhrála zápas na trávě, Siniaková ukončila dlouhé čekání na výhru

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nosková poprvé vyhrála zápas na trávě, Siniaková ukončila dlouhé čekání na výhru

Aktualizováno
Linda Nosková v Bad Homburgu zaznamenala premiérovou výhru na trávě
Linda Nosková v Bad Homburgu zaznamenala premiérovou výhru na trávěProfimedia
Linda Nosková (18) si na druhý pokus připsala výhru na travnatém kurtu. Na podniku WTA 250 v německém Bad Homburgu porazila 6:2, 7:5 letos se trápící Ukrajinku Katerynu Baindlovou (29) a postoupila do druhého kola. Uspěla také předloňská finalistka Kateřina Siniaková (27), jež přerušila sérii čtyř porážek a ukončila čtvrt roku dlouhé čekání na singlovou výhru. Obratem dokonaným kanárem vstoupila do přípravy na Wimbledon světová jednička Iga Šwiateková (22).

Nosková – Baindlová 6:2, 7:5

Linda Nosková hrála na trávě poprvé minulý týden v Birminghamu, kde prohrála v prvním kole s pozdější šampionkou Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska.

Na druhém turnaji na trávě se už 18letá Češka vítězství dočkala. Proti o jedenáct let starší Ukrajince Kateryně Baindlové, za svobodna Kozlovové, byla lepší hráčkou a byť nevyužila šest mečbolů, zvítězila 6:2, 7:5.

O místo mezi osmičkou nejlepších se Nosková utká v prvním vzájemném duelu se světovou patnáctkou Ljudmilou Samsonovovou.

Siniaková – Cocciarettová 6:3, 6:4

Kateřina Siniaková se pouhý den po nezdaru v deblovém finále v Berlíně představila na dalším turnaji WTA na německé trávě a v Bad Homburgu se dočkala první výhry ve dvouhře po více než čtvrt roce. Česká tenistka porazila Italku Elisabettu Cocciarettovou 6:3, 6:4 a ukončila sérii čtyř porážek.

27letá rodačka z Hradce Králové po Australian Open laborovala se zraněním zápěstí, přesto ještě v únoru hrála semifinále v mexické Méridě. Na konci března ale vzdala zápas v Miami a přes dva měsíce nehrála. Po návratu na kurty dvakrát prohrála 0:2 na sety, než uspěla letos i podruhé proti Cocciarettové.

Sestřih zápasu Siniaková –⁠ Cocciarettová
Livesport CZ

O postup do čtvrtfinále, v němž by teoreticky mohla narazit na Noskovou, se předloňská finalistka utká s Jevgenijí Rodinovou. Tu v jediném vzájemném duelu již před osmi leety v Indian Wells přehrála ve dvou setech. 

Šwiateková – Mariaová 5:7, 6:2, 6:0

S především na trávě nebezpečnou soupeřkou si na úvod své přípravy na Wimbledon poradila Iga Šwiateková. Polská favoritka se v prvním vystoupení od triumfu na antukovém Roland Garros proti domácí semifinalistce loňského Wimbledonu Tatjane Mariaové rozjížděla pomaleji, ale svůj výkon postupně stupňovala a nakonec po necelých dvou hodinách hry dokonala obrat kanárem a zvítězila 5:7, 6:2, 6:0.

Zatímco 22letá Šwiateková na trávě hrála poprvé od loňské porážky ve 3. kole v All England Clubu, o třináct let starší Němka se minulý týden dostala do finále na podniku WTA 125k v italské Gaibě a na zeleném pažitu měla letos bilanci 7:3.

Sestřih zápasu Šwiateková –⁠ Mariaová
Livesport CZ

"Ona má zcela jiný styl hry, bylo to pro mě obtížné se přizpůsobit. Musela jsem v průběhu zápasu změnit svou hru a jsem ráda, jak jsem nakonec vyhrála a postoupila do dalšího kola," komentovala trojnásobná grandslamová vítězka svou 38. výhru v sezoně.

Ve druhém kole se polská favoritka utká poprvé se Švýcarkou Jil Teichmannovou.

Výsledky turnaje WTA v Bad Homburgu