Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nadal by se měl vrátit přesně po roce. Vypadá to na Australian Open, odhalil strýček Toni

Vrátí se Rafael Nadal na začátku příštího roku?
Vrátí se Rafael Nadal na začátku příštího roku?Profimedia
Rafael Nadal (37) odehrál kvůli zranění kyčle svůj poslední soutěžní zápas na lednovém Australian Open a svou s největší pravděpodobností závěrečnou sezonu kariéry by mohl majitel 22 grandslamových trofejí a rekordman French Open zahájit v lednu právě v Melbourne Parku. "Je na tom dobře, zotavuje se," uvedl strýc a bývalý trenér španělské ikony Toni.

Nadal si na lednovém Australian Open přivodil zranění kyčle a coby obhájce titulu vypadl na úvodním grandslamu roku už ve druhém kole, které dohrával v bolestech. Zdravotní problém nejprve léčil konzervativním způsobem. Už na květnové tiskové konferenci oznámil, že se nezúčastní následujících třech letošních majorů a mohl by se vrátit na konci sezony.

O pár týdnů později však přišla informace, že se musel podrobit artroskopické operaci. Doba rekonvalescence se odhaduje na pět měsíců a na kurtech se tak nejspíše znovu objeví až v příštím roce, který by mohl být jeho posledním v kariéře. V červenci začal pracovat na fyzické kondici, ovšem tenisový trénink ještě absolvovat nemohl.

Termín jeho návratu je v tuto chvíli stanoven na lednové Australian Open. "Rafa je na tom dobře, zotavuje se. Pokud vše půjde dobře, tak se chce vrátit na Australian Open," uvedl strýc a bývalý trenér španělské ikony Toni.

Sedmatřicetiletý Nadal se po dlouhé zdravotní pauze vracel v Austrálii také loni a podruhé ovládl úvodní z podniků velké čtyřky. Následně triumfoval i na French Open a ještě v lednu držel s 22 kousky mužský rekord v počtu grandslamových trofejí. Jeho dlouholetý rival Novak Djokovič však letos kraloval na třech ze čtyř grandslamů a na rekordmana French Open má náskok dva tituly.