Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kyrgios chystá velký comeback a hlásí: Mým cílem je umlčet ty, kteří mi nefandí

Nick Kyrgios by se měl představit v lednu na Australian Open.
Nick Kyrgios by se měl představit v lednu na Australian Open.Leonard Zhukovsky / Shutterstock Editorial / Profimedia
Nicka Kyrgiose (29) poslední dva roky trápí zranění, kvůli nimž na okruhu ATP od ledna 2023 odehrál pouze jeden zápas. Teď však australský bouřlivák tvrdě pracuje na návratu a zanedlouho by mohl znovu zápolit s nejlepšími. Jak sám uvedl, je jeho hlavním hnacím motorem touha poprvé vyhrát grandslam ve dvouhře a tím i umlčet tenisové fanoušky, kteří mu úspěch nepřejí.

V roce 2022 prožil nejlepší sezonu kariéry, během níž kromě skvělých úderů a dělových servisů ukazoval i určitou vyzrálost a psychickou konzistenci. Poté se ale jeho zdravotní problémy začaly kupit tak, že se objevovaly i hlasy i o konci Kyrgiosovy kariéry.

Jenže bývalý 13. hráč světa znovu naskočil do tréninkového tempa a tvrdě pracuje na návratu. Ten by se měl konat už v lednu na jeho domácím grandslamu v Melbourne.

Výčet Kyrgiosových neduhů z poslední doby.
Výčet Kyrgiosových neduhů z poslední doby.Livesport

Temperamentní Australan nyní o chystaném návratu promluvil pro BBC. "Stále je něco, co mě nutí, abych se k tenisu vrátil. Dokázal jsem porazit prakticky každého, i ty nejlepší hráče historie. Byl jsem ve finále grandslamu, vyhrál jsem čtyřhru na Australian Open, získal jsem mnoho titulů a vydělal hodně peněz," uvedl.

"Nyní je mým cílem stát se grandslamovým šampionem ve dvouhře, což by mohlo mnoho lidí, kteří mi nefandí, umlčet," dodal.

Organizátoři Australian Open již potvrdili, že se Kyrgios zúčastní hlavní soutěže buď díky divoké kartě, nebo chráněnému žebříčku. A patrně i oni věří, že se třicítkou na krku se bude prezentovat v trochu "klidnějším světle".

"Byl jsem označen za zlého chlapce, protože jsem se odchyloval od tenisových norem. Ale myslím, že teď už mě fanoušci vidí jinak," prohlásil s tím, že po rozpadu tzv. Velké čtyřky cítí výraznou šanci na úspěch.