Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka si o finále v Kazachstánu nezahraje. Zastavil ho srbský mladík Medjedovič

Lehečka v Astaně překvapivě skončil na Medjedovičovi.
Lehečka v Astaně překvapivě skončil na Medjedovičovi.Profimedia
Jiří Lehečka (21) v kazašské Astaně počtvrté v kariéře do semifinále turnaje ATP nepostoupil, v boji o něj čtvrtý nasazený Čech nestačil na Hamada Medjedoviče (20). Srbský mladík zvítězil 6:3, 6:4 a vyrovnal své maximum z letošního Gstaadu a o premiérové finále se utká se Sebastianem Kordou.

Lehečka – Medjedovič 3:6, 4:6

Jiří Lehečka si letos zahrál první grandslamové čtvrtfinále (Australian Open) či první finále na okruhu ATP (Winston-Salem) a ve světovém žebříčku se vyšplhal na 29. místo.

Dočkal se i pozvánky na štědře dotovanou exhibici Laver Cup, ale také vzhledem ke zdravotnímu stavu se v závěru sezony chce soustředit na individuální turnaje a ještě vylepšit své současné postavení. 

Na halovém klání ATP 250 v Astaně byl nasazenou čtyřkou a patřil k favoritům, svou roli ovšem nepotvrdil. Kazašskou metropoli opouští s bilancí jedné výhry a jedné porážky. Po skalpu Jegora Gerasimova ve čtvrtfinále nestačil na Hamada Medjedoviče.

Sestřih zápasu Jiří Lehečka – Hamad Medjedovič
Livesport

Jednadvacetiletý mladoboleslavský rodák nedokázal proti 120. hráči žebříčku Medjedovičovi proměnit ani jeden ze čtyř brejkbolů. Sám čelil hrozbě ztráty servisu jen dvakrát, ale na rozdíl od svého soupeře byl pokaždé neúspěšný.

Lehečka po hodině a čtvrt prohrál 3:6, 4:6 a utrpěl první porážku po čtyřech vítězných zápasech, z nichž tři zaznamenal při českém triumfu v základní skupině finálového turnaje Davis Cupu ve Valencii. 

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Dvacetiletý Srb Medjedovič postupem do semifinále vyrovnal svůj nejlepší výsledek na okruhu ATP z červencového klání na antuce ve švýcarském Gstaadu.

Griekspoor – Korda 4:6, 6:4, 3:6

Soupeřem Medjedoviče bude Sebastian Korda, který vyhrál třísetovou bitvu nad nejvýše nasazeným Nizozemcem Tallonem Griekspoorem. Vyrovnaný zápas, ve kterém oba hráči až výjimečně podávali, a dohormady nastříleleli 23 es (11:12), rozhodl moment ve třetí sadě, kdy Američan využil druhý z brejkbolů za stavu 3:2 a následně už dopodával k vítězství. 

Pro Kordu je již to druhý postup do semifinále na asijském turné v krátkém sledu. Před týdnem v něm ale v Ču-chaji podlehl Karenovi Chačanovovi.

Sestřih utkání Griekspoor – Korda
Livesport

Výsledky turnaje ATP 250 v Astaně