Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka v semifinále v Antverpách přemohl Girona a zahraje si o druhý titul

Jiří Lehečka si v Antverpách zahraje o titul.
Jiří Lehečka si v Antverpách zahraje o titul.JASPER JACOBS / BELGA MAG / Belga via AFP
Jiří Lehečka (22) na halové akci v Antverpách porazil i čtvrtého soupeře a postoupil do svého třetího finále. V semifinále si poradil ve třech setech 6:3, 4:6, 6:2 s Američanem Marcosem Gironem (31). O druhý letošní i kariérní titul se utká proti Španělu Robertu Bautistovi (36).

Giron – Lehečka 3:6, 6:4, 2:6

Jiří Lehečka na všech pěti turnajích po srpnovém comebacku po únavové zlomenině zad, která ho vyřadila ze hry na tři měsíce, vyhrál minimálně jeden zápas. Čtyřikrát pak přidal i výhru číslo dvě a nyní při premiéře v Antverpách zdolal už čtyři soupeře v řadě a postoupil do svého třetího finále.

Dvaadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi v Belgii po španělském antukáři Jaume Munarovi, Němci Danielu Altmaierovi a Stefanosu Tsitsipasovi porazil i Marcose Girona. S Američanem vyhrál třetí ze čtyř vzájemných zápasů, jedinou prohru zaznamenal loni na French Open.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport / Enetpulse

Lehečka získal podání soupeře už ve čtvrtém gamu a po potvrzení brejku se dostal do vedení 4:1. Vedení udržel až do konce sady a v devátém gamu při vlastním servisu využil druhý setbol. Druhá sada byla od začátku velmi vyrovnaná. Český tenista v průběhu odvrátil první tři brejkboly soupeře, ale sám si žádnou šanci nevypracoval. V desáté hře poprvé v zápase přišel o podání a tím i o druhý set.

Ztráta dějství Lehečku namotivovala k lepšímu výkonu a hned na úvod rozhodující sady sebral Američanovi podání. Další brejk přidal v pátém gamu a podání si do konce zápasu pohlídal. Po využitém prvním mečbolu se radoval z postupu do druhého letošního finále. Český tenista v zápase nastřílel 33 vítězných míčů oproti Gironovým 19, zároveň udělal jen o čtyři nevynucené chyby více (34:30).

Lehečka postoupil do svého celkově třetí finále, všechny vybojoval na tvrdém povrchu. V premiérovém souboji o titul neuspěl loni v americkém Winston-Salemu. Letos v lednu však ukončil čekání na první triumf, když ovládl podnik v australském Adelaide. Díky postupu se posune na 28. místo žebříčku, jednu pozici za Tomáše Macháče.

Aktuálně 33. hráč světa Lehečka má od srpna na turnajích ATP solidní bilanci 11:4. Porážky utrpěl jen s žebříčkově lépe postavenými soupeři Francesem Tiafoem (26. v ATP), Andrejem Rubljovem (6.), Jannikem Sinnerem (1.) a Holgerem Runem (14.).

O druhý titul se utká se Robertem Bautistou, s kterým nedávno sehrál souboje v Davis Cupu a v Pekingu. V týmové soutěži i vinou teploty prohrál ve dvou setech, v Číně mu však porážku oplatil a poprvé španělského veterána porazil.

Výsledky turnaje ATP 250 v Antverpách