Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka si poradil v Antverpách i s dalším outsiderem, ve čtvrtfinále vyzve Tsitsipase

Aktualizováno
Jiří Lehečka nezaváhal ani proti druhému outsiderovi.
Jiří Lehečka nezaváhal ani proti druhému outsiderovi.Belga / ddp USA / Profimedia
Jiří Lehečka (22) zvládl při svém debutu v Antverpách i druhý duel s outsiderem. Nasazený Čech porazil 6:4, 6:3 Daniela Altmaiera (26) z Německa a poprvé od předloňského listopadu zapsal vítěznou sérii na halových turnajích. V pátečním souboji o postup mezi nejlepší kvarteto vyzve dvojnásobného semifinalistu a světovou jedenáctku Stefanose Tsitsipase (26).

Lehečka – Altmaier 6:4, 6:3

Jiří Lehečka potvrdil při svém debutu v Antverpách roli nasazené pětky a prošel mezi osmičku nejlepších. Nejprve znovu po dvou týdnech přehrál antukového specialistu Jaumeho Munara a set či podání neztratil ani v premiérovém souboji s dalším outsiderem Danielem Altmaierem.

Rodák z Mladé Boleslavi byl silnější v klíčových momentech. Zatímco Altmaier brejkbolovou hrozbu v pátém gamu odvrátit nedokázal, Lehečkovi se ji v osmé hře podařilo zlikvidovat a náskok brejku uhájil až do konce sady.

Další dvě příležitosti na brejk nabídl Lehečka svému protivníkovi ve druhém dějství. Obě však smazal esem, poté německému tenistovi okamžitě sebral podání a žádnou šanci na srovnání skóre mu nedal. Dokonce zápas zakončil už na returnu a po hodině a čtvrt zapsal svou první vítěznou sérii na halových turnajích od předloňského listopadu, kdy bojoval o titul na Turnaji mistrů do 21 let.

Sestřih zápasu

Lehečka si poradil i s druhým outsiderem.
Livesport

Lehečka se v půlce srpna vrátil po tříměsíční zdravotní pauze, během níž přišel mimo jiné o French Open a slavný Wimbledon. V Antverpách hraje svůj 11. letošní podnik ATP a už pošesté se probil do čtvrtfinále.

Do další fáze se podíval pouze v lednu v Adelaide, kde nakonec slavil svůj jediný dosavadní triumf na této úrovni, a ještě v Madridu. Na španělském Masters vzdal kvůli únavové zlomenině obratle semifinále a následovala zmíněná přestávka.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport / Enetpulse

Seyboth – Tsitsipas 6:7, 6:4, 5:7

V pátečním čtvrtfinále se Lehečka utká se světovou jedenáctkou a dvojnásobným semifinalistou Stefanosem Tsitsipasem (H2H 1:2), kterého v posledním střetnutí letos v Indian Wells porazil. Už měsíce se trápící nejlepší řecký tenista v historii v Belgii odstartoval vydřenou výhrou nad Brazilcem Thiagem Seybothem, kterého zdolal 7:6, 4:6, 7:5.

Šestadvacetiletý Tsitsipas po relativně povedeném jaru, během něhož vyhrál Masters v Monte Carlu, byl ve finále pětistovky v Barceloně a zahrál si čtvrtfinále na Roland Garros, odehrál devět turnajů a jen na olympiádě vyhrál tři zápasy po sobě. Mimo antuku má bilanci 7 výher a 7 porážek.

Výsledky turnaje ATP 250 v Antverpách