Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dvanáct es bylo málo. Lehečkovi v Antverpách unikl druhý titul, nestačil na Bautistu

Jiří Lehečka ve své třetím kariérním finále podruhé neuspěl.
Jiří Lehečka ve své třetím kariérním finále podruhé neuspěl.ČTK / Belga Press / JASPER JACOBS
Jiří Lehečka (22) ve finále halového turnaje v Antverpách nestačil na neoblíbeného Roberta Bautistu (36) 5:7, 1:6. Český tenista ve svém třetím kariérním finále podruhé neuspěl a přišel o možnost stát se prvním Čechem po devíti letech, který vyhrál dva turnaje během jedné sezony. Nechybující Španěl v Belgii získal svůj 12. titul.

Bautista – Lehečka 7:5, 6:1

Jiří Lehečka na všech pěti turnajích po srpnovém comebacku po únavové zlomenině zad, která ho vyřadila ze hry na tři měsíce, vyhrál minimálně jeden zápas. Čtyřikrát pak přidal i výhru číslo dvě a nejlepší výsledek si připsal při premiéře na halovém podniku v Antverpách, kde zdolal čtyři soupeře a prohrál až ve finále. V boji o titul nestačil na neoblíbeného Roberta Bautistu, s kterým prohrál čtvrtý z pěti zápasů, jediný skalp Španěla si připsal letos v Pekingu.

Lehečka zápas nezačal dobře a nechybujícího soupeře nedokázal dostat pod tlak. Podání ztratil hned ve čtvrtém gamu a v prvních třech hrách na returnu neuhrál ani fiftýn. Český tenista se za stavu 3:5 dostal k prvním brejkbolům, ten druhý využil a nedovolil Bautistovi dopodávat první set. Vzápětí se však zmohl jen na srovnání skóre. V posledních dvou hrách uhrál pouze jeden bod a stejně jako v předchozích třech zápasech se Španělem prohrál první set. Nepomohlo mu ani deset es a 15 vítězných úderů. I ve druhé sadě přišel Lehečka rychle o podání a do konce zápasu tahal za kratší konec.

Sestřih zápasu

Jiří Lehečka ve finále v Antverpách nestačil na Roberta Bautistu.
Livesport

"Je vždy skvělé být ve finále, zvláště po tak složité sezoně, kterou jsem měl. Musel jsem se vypořádat se zraněním a nebylo to pro mě jednoduché. Dnešní atmosféru a celý turnaj jsem si moc užil. Gratuluji Robertovi hrál si skvělý tenis a dnes sis zasloužil vyhrát. Děkuji také mému týmu," řekl rodák z Kněžmostu při finálovém ceremoniálu.

Lehečka se mohl stát prvním českým tenistou po devíti letech, který triumfoval v hale a také prvním Čechem, který získal dva tituly za sezonu od roku 2015, kdy se to povedlo Tomáši Berdychovi.

Rozhovor s Bautistou

Pozápasový rozhovor s Bautistou.
Livesport

"Jsi skvělý tenista a máš před sebou velmi úspěšnou kariéru. Přeji ti všechno nejlepší do budoucna," pochválil Španěl českého tenistu.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport / Enetpulse

Lehečka ve svém celkově třetím finále podruhé neuspěl, všechny vybojoval na tvrdém povrchu. Titul slavil pouze letos v lednu, když ovládl podnik v australském Adelaide. I přes dnešní porážku se posune ve světovém žebříčku o pět pozic na 28. místo za Tomáše Macháče. Bautista v Antverpách získal svůj celkově 12. titul a druhý v hale a díky triumfu se posune zpátky do TOP 50.

Výsledky turnaje ATP 250 v Antverpách