Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Macháč v Almaty po čtyřech gamech vzdal. Rozjetému Čechovi nedovolila pokračovat nemoc

Tomáš Macháč dorazil do Kazachstánu po náročném programu.
Tomáš Macháč dorazil do Kazachstánu po náročném programu.Profimedia / ČTK / AP / Andy Wong
Tomáš Macháč (24) dorazil na podnik ATP 250 v Almaty po vynikající sezoně asijských betonů a řadil se v oblíbených halových podmínkách k největším favoritům turnaje. Rozjetého rodáka z Berouna ale zastavila nemoc, kvůli níž po pouhých čtyřech gamech vzdal utkání druhého kola s domácím outsiderem Beibitem Žukajevem (24). Kazach figurující na 213. místě žebříčku ve svém prvním čtvrtfinále na hlavní tour vyzve Karena Chačanova, nebo Otto Virtanena.

Žukajev – Macháč 3:1 / skreč

Tomáš Macháč patřil na menší halové akci v Kazachstánu k největším adeptům na titul. Aktuálně nejlepší Čech v žebříčku totiž přijel po parádních výsledcích na asijském kontinentu a díky semifinálovým účastem v Tokiu a na Masters v Šanghaji debutoval v TOP 25 pořadí.

V Almaty začal hladkou výhrou nad Timofejem Skatovem, ale proti dalšímu domácímu outsiderovi Beibitovi Žukajevovi strávil na kurtu jen několik minut. Český favorit neuhrál ani jeden bod na returnu, příliš chyboval a ve čtvrtém gamu ztratil servis. Po prvním fiftýnu v páté hře si šel sednout na lavičku, jelikož se necítil dobře. V průběhu gamu mu zřejmě ošetření nebylo umožněno, a proto se Macháč rozhodl utkání raději skrečovat.

Rodák z Berouna má už ve velmi mladém věku docela bohatou zdravotní historii a zřejmě nechtěl po přesunu do úplně jiných podmínek riskovat. V následujících týdnech ho navíc čeká náročný program. V plánu má pětistovku ve Vídni, Masters v Paříži a menší akci v Bělehradu.

Letošní sezona je jeho zatím jasně nejlepší. V aktuálním roce se usadil v TOP 100 a zároveň nejlepší padesátce žebříčku, hrál své první finále na nejvyšší tour, porazil Novaka Djokoviče či Carlose Alcaraze a poprvé prošel do druhého týdne grandslamů.

Žukajev absolvuje na domácí půdě v Almaty svou teprve pátou hlavní soutěž na nejvyšším okruhu a poprvé došel do čtvrtfinále. V něm bude čelit Karenovi Chačanovovi, či Otto Virtanenovi.

Výsledky turnaje ATP 250 v Almaty