Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Macháč pokračuje ve skvělé formě i v hale, v Almaty přehrál domácí divokou kartu Skatova

Tomáš Macháč v Kazachstánu porazil domácího Timofeje Skatova
Tomáš Macháč v Kazachstánu porazil domácího Timofeje SkatovaNaoki Morita / AFLO / Profimedia
Tomáš Macháč (24) na posledních třech turnajích porazil vždy minimálně tři soupeře a skvěle k tomu nakročil i na halové akci ATP 250 v kazašském Almaty. Pátý nasazený Čech do své první soutěže v roli hráče TOP 30 soutěže vstoupil vítězstvím 6:3, 6:4 nad domácím Timofejem Skatovem (23) a s dalším kazašským outsiderem startujícím na divokou kartu Beibitem Žukajevem (24) si zahraje o postup do čtvrtfinále.

Skatov – Macháč 3:6, 4:6

Tomáš Macháč loni prožil povedenou podzimní část sezony v evropských halách, když byl třikrát ve finále challengerů, dva z nich vyhrál a jako kvalifikantovi se mu dařilo i na hlavním okruhu.

Letos na kurty v indoorových podmínkách dorazil s životní formou a díky svému postavení v žebříčku může nejen hrát mezi elitou, ale patřit i mezi favority. Na novém podniku ATP 250 v kazašském Almaty plní roli nasazené pětky a v úvodním kole svou pozici potvrdil. Až 192. hráče světa Timofeje Skatova porazil 6:3, 6:4. 

Macháč sice začal zápas ztrátou podání, sám pak ale soupeři z konce druhé stovky žebříčku dvakrát sebral servis a získal první sadu. Ve druhém setu stačil českému tenistovi k vítězství jediný brejkbol za stavu 1:1. Duel ukončil osmým esem.

Statistiky zápasu Timofej Skatov – Tomáš Macháč
Statistiky zápasu Timofej Skatov – Tomáš MacháčLivesport

Macháč od srpna odehrál tři velké turnaje a na všech vyhrál minimálně tři zápasy. Na US Open skončil v osmifinále po debaklu s Jackem Draperem, v Tokiu podlehl ve třech setech Ugu Humbertovi a před čtyřmi dny v Šanghaji po skalpu Carlose Alcaraze prohrál až ve svém prvním semifinále na Masters se světovou jedničkou Jannikem Sinnerem.

Ve druhém kole bude čtyřiadvacetiletý Macháč znovu jasným favoritem. Čtyřiadvacetiletému Beibitu Žukajevovi, který stejně jako Skatov v Almaty startuje díky divoké kartě od pořadatelů, patří v pořadí ATP 213. příčka.

Nejvýše nasazenými v Almaty jsou Američan Frances Tiafoe, Chilan Alejandro Tabilo, Rus Karen Chačanov a Argentinec Francsisco Cerúndolo. Titul z loňské Astany obhajuje francouzský veterán Adrian Mannarino.

Výsledky turnaje ATP 250 v Almaty