Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Svozil o MS dvacítek: Pojedeme tam vyhrát co nejvíc zápasů, ambice by mohly být vysoké

Hokejový obránce Svozil prožívá nejnáročnější léto dosavadní kariéry
Hokejový obránce Svozil prožívá nejnáročnější léto dosavadní kariéryProfimedia
Obránce Stanislav Svozil (19) podle svých slov prožívá zatím to nejnáročnější léto dosavadní kariéry. Aktuálně se v Brně připravuje na odložené mistrovství světa a zároveň vstřebává premiérovou sezonu v zámoří, kde hrál za tým Regina Pats juniorskou ligu WHL. Nadšený je také z Davida Jiříčka (18), který byl draftovaný stejně jako on Columbusem.

"Před začátkem tohoto kempu jsem byl na ledě jen jednou, ale trénoval jsem poctivě na suchu s kondičním koučem. Tak náročné léto jsem dosud zatím nezažil," řekl Svozil novinářům na srazu v Brně.

Po roce stráveném v Severní Americe přijel domů s vizitkou druhého nejproduktivnějšího beka soutěže s bilancí 10 gólů a 31 asistencí v 59 zápasech. Těšila ho však nejen produktivita v ofenzivě. "První sezona v Kanadě se mi vyvedla, z osobního hlediska to bylo dobré, zlepšil jsem se v mnoha aspektech, hlavně v defenzivě, Polepšil jsem si i směrem dopředu, akorát jsme s týmem nedošli moc daleko," hodotil působení v Regině.

V týmu si zahrál s Connorem Bedardem, šestnáctiletým velkým talentem světového hokeje. "Ten kluk umí všechno, tak komplexního hráče jsem dosud neviděl," žasl nad uměním spoluhráče, s nímž Svozil hrával přesilovky a nastupoval v klíčových momentech zápasů.

Teď už se devatenáctiletý bek připravuje na odložený šampionát, který začne v Edmontonu 9. srpna. "V zimě to pokazil covid a my jsme rádi, že si to můžeme zopakovat a pojedeme tam s cílem vyhrát co nejvíc zápasů. Podle jmen by naše ambice mohly být vysoké," přemítal Svozil.

K oporám týmu by vedle Svozila měl patřit i jeho kamarád David Jiříček. "Jsme v kontaktu skoro pořád. Před draftem jsem mu psal, ať si ho hlavně vybere Columbus a stalo se přesně tak, což je skvělé," řekl Svozil o nejvýše draftovaném českém hráči tohoto léta.

Na svého parťáka, jehož si Blue Jackets vybrali ze šesté pozice, si při reprezentačních trénincích musí počkat do pondělí. "Hodně kluků je na kempech a těším se, až přijedou. Oni byli vícekrát na ledě než my, teď to musíme vzájemně sladit. Myslím, že to bude dobré a půjde to," věřil Svozil.

Sám zatím netuší, jak se bude vyvíjet jeho další kariéra za mořem. "Více se dozvím v září, teď vůbec nedokážu nic předvídat. Každý by chtěl hrát NHL, to je jasné. Uplynulý rok mi pomohl hodně, jak hokejově, tak i lidsky. Mám sen zahrát si v Columbusu s Davidem Jiříčkem v obraně, ale to bude asi ještě pár let trvat," dodal Svozil.